Δημητρίου: Δεύτερος ψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρωζώνη

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε στα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας όπου “ο ρυθμός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 επιταχύνεται και έχει φτάσει το 3.9%”.

“Αυτό σημαίνει ότι έχουμε ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 4% για το 2017, ο δεύτερος πιο ψηλός ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat όπως έχουν διαμορφωθεί για όλα τα κράτη μέλη. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα το οποίο τεκμηριώνει περίτρανα ότι καλύπτουμε το χαμένο έδαφος, ότι έχουμε κατορθώσει να φέρει σταθερότητα και ανάπτυξη χρησιμοποιώντας τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας μας χωρίς αλόγιστες δημόσιες δαπάνες αλλά μέσα από ένα ισοσκελισμένο πλεονασματικό προϋπολογισμό” σημείωσε.

Παράλληλα τόνισε πως “αυτές είναι οι πολιτικές και τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, αποτελέσματα τα οποία τεκμηριώνονται μέσα από επίσημα στοιχεία και που αναγνωρίζονται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο”.

 

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στην “ενεργός συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας της Ε.Ε”.

“Με την υπογραφή της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας στην ΕΕ (PESCO) δημιουργείται για πρώτη φορά μια ασπίδα προστασίας της ΚΔ ως ευρωπαϊκού συνόρου από τις όποιες έξωθεν επεμβάσεις και εγκαινιάζεται μια νέα εποχή στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ. Η ίδια η Κομισιόν χαιρέτισε την πρωτοβουλία αυτή η οποία υπογράφηκε από 23 κράτη μέλη συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας” τόνισε.

Ταυτόχρονα επισήμανε πως “η αμυντική συνεργασία των κρατών μελών αναπτύσσεται και ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την PESCO και οι κοινές προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά με καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στην ΕΕ και κυρίως με ενότητα”.

“Το γεγονός αυτό είναι βαρύνουσας σημασίας ειδικά για την Κυπριακή Δημοκρατία αφού εκμηδενίζει τις προκλητικές θέσεις της Τουρκικής πλευράς περί συνέχισης εγγυήσεων, παρεμβατικών δικαιωμάτων και παρουσίας κατοχικού στρατού (και ειδικά αυτό το διάστημα με τις ανησυχητικές εξελίξεις που βλέπουμε να συμβαίνουν στην περιοχή μας)” είπε η κ. Δημητρίου.

Τέλος σημείωσε πως “η Κύπρος μέσα από την στρατηγική και πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη θωρακίζεται και ενισχύεται μέρα μέρα περισσότερο, μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, συνεργασίες και συμμαχίες που αναβαθμίζουν τον γεωπολιτικό, ενεργειακό και στρατηγικό ρόλο που μπορεί η Κυπριακή Δημοκρατία να επιτελέσει στην περιοχή.