Δημητρίου: Δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί για ακύρωση δημιουργίας της Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα

Αννίτα Δημητρίου: Δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί για ακύρωση ή ματαίωση της δημιουργίας της Πανεπιστημιακής Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας στη Λάρνακα. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι δεδομένη και αυτή ισχύει.

Έχουμε ενημερωθεί σήμερα επίσημα από το αρμόδιο Υπουργείο ότι δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί για ακύρωση ή ματαίωση της δημιουργίας της Πανεπιστημιακής Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Θάλασσας στη Λάρνακα.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι δεδομένη και αυτή ισχύει. Αυτό που διευκρινιστικά έχει ξεκαθαριστεί είναι ότι λόγω της πανδημίας δεν μπορεί να προϋπολογιστεί στο παρών στάδιο για την επόμενη χρονιά ωστόσο αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το έργο δεν θα προχωρήσει κανονικά.

Ως Βουλευτές και εκπροσώποι της Λάρνακας χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η απόφαση της κυβέρνησης ισχύει, όπως και είναι δεδομένο το ότι κανένα από τα σημαντικά έργα της πόλης και Επαρχίας μας δεν θα ήταν εφικτά χωρίς τη θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε ότι θα μπορούσε να μπει ένα πόσο, έστω συμβολικό, που να σφραγίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης.

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε για ακόμα μια φορά ότι το συγκεκριμένο έργο είναι νευραλγικής σημασίας για τη Λάρνακα όπως επίσης και ότι διασυνδέεται με Ευρωπαϊκά προγράμματα και κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί.