Δημητρίου για Cypra: Πραγματικά διερωτόμαστε πού ήταν οι αρμόδιες υπηρεσίες τόσο καιρό

Αννίτα Δημητρίου: Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, ότι όλα πρέπει να διερευνηθούν και βεβαίως να δοθούν απαντήσεις. Όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν και αν προκύπτουν οι οποιεσδήποτε ευθύνες είτε πειθαρχικές είτε ποινικές, αυτές πρέπει να αποδοθούν.

Η Επιτροπή Ελέγχου συζήτησε σήμερα τα θέματα που άπτονται της δικής της αρμοδιότητας και το ξεκαθαρίζω γιατί δεν έχουμε αναφερθεί σε θέματα που έχουν απασχολήσει άλλες Επιτροπές, για το συγκεκριμένο θέμα για τη συγκεκριμένη υπόθεση Cypra.

Πραγματικά διερωτώμαι, όλα αυτά που είδαν σήμερα και όλες αυτές τις μέρες το φως τη δημοσιότητας και ειδικότερα για τα θέματα που απασχόλησαν σήμερα την Επιτροπή Ελέγχου. Για ενδεχόμενη σύγκρουση για ενδεχόμενα συμφέροντα για το γεγονός ότι κατοχυρώθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία και πώς, για την ανοχή ίσως των υπηρεσιών για παρεμβάσεις. Όλα αυτά λοιπόν, έπρεπε να έρθει ο κορωνοϊός με τη συγκεκριμένη περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας για να μπορέσουν να τύχουν του απαιτούμενου ελέγχου;

Πραγματικά διερωτόμαστε πού ήταν οι αρμόδιες υπηρεσίες τόσο καιρό και γιατί όλα αυτά τα οποία έχουν απασχολήσει σήμερα την Επιτροπή, έπρεπε τυχαία να εντοπιστούν. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, ότι όλα πρέπει να διερευνηθούν και βεβαίως να δοθούν απαντήσεις. Όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουν και αν προκύπτουν οι οποιεσδήποτε ευθύνες είτε πειθαρχικές είτε ποινικές, αυτές πρέπει να αποδοθούν. Η δημοκρατία, ναι, έχει ανάγκη από αδιάβλητους θεσμούς.