Δημητρίου για καταψήφιση από ΑΚΕΛ – Οικολόγους: Τους αφήνουμε στην κρίση της κοινωνίας

Δημητρίου: Σήμερα ψηφίσαμε τη συνταγματική τροποποίηση που θα επιτρέψει στο κράτος μας να μειώσει τις μέρες που ένας αιτητής θα έχει ως περιθώριο για να προσφύγει κατά της απόφασης για απέλαση του. Την ίδια ώρα δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε την καταψήφιση από το ΑΚΕΛ και Οικολόγους. Δεν κατανοούμε πραγματικά τι θέλουν, και πως εισηγούνται να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα.

Σήμερα ψηφίσαμε τη συνταγματική τροποποίηση που θα επιτρέψει στο κράτος μας να μειώσει τις μέρες που ένας αιτητής θα έχει ως περιθώριο για να προσφύγει κατά της απόφασης για απέλασή του.

Είναι αυτές οι πολιτικές πράξεις που χρειάζονται για να αμβλυνθεί η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Την ίδια ώρα δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε την καταψήφιση από το ΑΚΕΛ και τους Οικολόγους. Δεν κατανοούμε πραγματικά τι θέλουν, και πως εισηγούνται να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα. Ποια είναι η πρότασή τους για να μειωθεί ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεων;

Δυστυχώς, δια των πράξεων τους και της εμμονικής ανάγνωσης μιας πραγματικότητας που δεν είναι η ορθή για το τι συμβαίνει στη χώρα μας με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αποδεικνύουν και πάλι πως δε θέλουν να έχουμε λύσεις ούτε και σε αυτό το θέμα. Τους αφήνουμε στην κρίση της κοινωνίας.