Δημητρίου για Ανεξάρτητη Αρχή κατά της διαφθοράς: Είναι η ώρα των πράξεων και όχι των λόγων

Δημητρίου: Σήμερα στην Επιτροπή Νομικών ξεκινήσαμε την κατ’ άρθρο συζήτηση του αναθεωρημένου κειμένου για τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της διαφθοράς. Είναι ένα σημείο πολύ σημαντικό και ιστορικό θα έλεγα, αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια Αρχή που θα καταπολεμήσει τη διαφθορά στο σύνολό της. Από τα πρώτα της βήματα, στη ρίζα της.

Σήμερα στην Επιτροπή Νομικών ξεκινήσαμε την κατ’ άρθρο συζήτηση του αναθεωρημένου κειμένου για τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της διαφθοράς. Είναι ένα σημείο πολύ σημαντικό και ιστορικό θα έλεγα, αν καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια Αρχή που θα καταπολεμήσει τη διαφθορά στο σύνολό της. Από τα πρώτα της βήματα, στη ρίζα της.

Ξέρετε πως δεν μου αρέσει να λέω μεγάλες κουβέντες ούτε βαρύγδουπες δηλώσεις. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα των πράξεων και όχι των λόγων και η συζήτηση στην Επιτροπή θα συνεχιστεί τις ερχόμενες εβδομάδες ώστε το συντομότερο δυνατόν να καταφέρουμε να ψηφίσουμε αυτό τον νόμο που θα δώσει σάρκα και οστά σ’ ένα σημαντικό λιθαράκι σ’ αυτόν τον αγώνα, σε αυτή τη μάχη με το τέρας της διαφθοράς.