Δημητρίου: Απτά αποτελέσματα και εξαιρετικές προοπτικές της εξωτερικής μας πολιτικής

Σε δήλωση της η Εκπροσώπος Τύπου του Υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, κ. Αννίτα Δημητρίου για την εξωτερική πολιτική τόνισε ότι είναι απτά τα αποτελέσματα και εξαιρετικές προοπτικές της:

“Η εξωτερική μας πολιτική είναι πολιτική εξωστρέφειας και συνεργασιών. Ανάπτυξης στρατηγικών σχέσεων και προώθησης της ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ουσιαστικής συνεισφοράς της Κύπρου σε διεθνή ζητήματα.

Η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη δημιούργησε και αναβάθμισε τις τριμερείς συνεργασίες με τις γειτονικές μας χώρες, ενδυνάμωσε τις σχέσεις στο πολιτικό επίπεδο, διένοιξε προοπτικές πρακτικής συνεργασίας στο κυβερνητικό επίπεδο, όπως η άμυνα, η ασφάλεια, η ενέργεια, οι θαλάσσιες μεταφορές.

Παράλληλα, έχει προωθηθεί ένα θετικό κλίμα επιχειρηματικής συνεργασίας και επενδύσεων από και προς την Κύπρο με απτά αποτελέσματα και εξαιρετικές προοπτικές.

Μέσα από μια πολυσχιδή στρατηγική οι σχέσεις με τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχουν αναβαθμιστεί ουσιαστικά μετά και τις πρόσφατες επισκέψεις του Προέδρου Αναστασιάδη σε Ρωσία και Γαλλία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει και εμπλέκεται ενεργότερα εντός της ΕΕ και έχει πλέον να δείξει ουσιαστική συμβολή και σε διεθνή ζητήματα.”