Δημητρίου: Άκρως επικίνδυνες οι προτάσεις Νικόλα για την οικονομία

Άκρως επικίνδυνες και ζημιογόνες για την Κύπρο είναι οι προτάσεις του κ. Παπαδόπουλου για την οικονομία, τόνισε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος τύπου του επιτελείου Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου:

Παράταση αποπληρωμής του δημόσιου χρέους εισηγείται ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος απαντώντας πως θα εξευρεθούν οι πόροι ώστε να υλοποιηθούν οι μεγαλεπήβολες προτάσεις που διαφημίζονται καθημερινώς παντοιοτρόπως.

Η εισήγηση τους είναι ότι δεν θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας όπως έπραξε η κυβέρνηση Αναστασιάδη μειώνοντας 2 χρόνια νωρίτερα το δημόσιο χρέος κάτω από το 100% του ΑΕΠ. Εισηγούνται επίσης ότι δεν θα πρέπει να συνεχίζουμε την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών δημιουργώντας ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη αλλά ότι θα πρέπει επιστρέψουμε σε καταστροφικές δυστυχώς πρακτικές του παρελθόντος, εκτεθειμένοι στις υποχρεώσεις μας και αποκλεισμένοι από αγορές και επενδύσεις φορτώνοντας στις επόμενες γενιές χρέη και οφειλές.

Αυτή η οικονομική αντίληψη και στρατηγική του κ. Παπαδόπουλου δεν συμβαδίζει καθόλου με την υπεύθυνη και συνετή διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, τους ρυθμούς ανάπτυξης και την θετική αποτίμηση εκ μέρους των Διεθνών Οίκων Αξιολόγησης που όλοι μαζί σήμερα κατορθώσαμε σήμερα να έχουμε μακριά από ελλείματα, ανεξέλεγκτες δαπάνες και ανεύθυνες πολιτικές.

Τέτοιες αντιλήψεις είναι άκρως επικίνδυνες και ζημιογόνες για την Κύπρο που όλοι οραματιζόμαστε.