Δημήτρης Χριστόφιας:Στηρίξαμε εκατοντάδες οικογένειες με τη στεγαστική πολιτική

Μεγάλο επίτευγμα, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, το “τεράστιο”, όπως είπε, “έργο της Κυβέρνησης στη στεγαστική πολιτική”.

«Αυτή η Κυβέρνηση δίδει ώθηση στην ανάπτυξη με συγκεκριμένα μέτρα, στηρίζοντας έτσι την οικιστική βιομηχανία, μαζί με την στήριξη εκατοντάδων οικογενειών”, είπε ο Πρόεδρος, της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα, «τεράστιο» το έργο της κυβέρνησης στη στεγαστική πολιτική.

Σε ομιλία του στην εκδήλωση για την παραχώρηση 90 οικοπέδων αυτοστέγασης σε δικαιούχους εκτοπισθέντες στο Μάμμαρι Λευκωσίας, ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι τα 20 από αυτά θα δοθούν σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Κατά τα τελευταία τέσσερα έτη παραχωρήθηκαν γύρω στα 1.900 οικόπεδα, έχουν διαχωριστεί 388 οικόπεδα, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ο διαχωρισμός και των υπόλοιπων 1.512 και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα παραχωρηθούν άλλα 498 νέα οικόπεδα, για τα οποία έχουν αρχίσει ή θα αρχίσουν άμεσα οι εργασίες διαχωρισμού τους.  Έχουν ετοιμασθεί σχέδια διαχωρισμού άλλων 911 νέων οικοπέδων παγκύπρια, με στόχο να καλυφθούν όλοι οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα, αλλά και όσων θα εγκριθούν στο άμεσο μέλλον, τόνισε ο κ. Χριστόφιας.

Στις κοινότητες του Μάμμαρι και της Κοκκινοτριμιθιάς προωθείται ο ενιαίος σχεδιασμός 1.448 οικοπέδων για τη στέγαση προσφύγων… ο σχεδιασμός αυτός προωθείται στη βάση αναβαθμισμένων προτύπων διαμόρφωσης ενός ελκυστικού περιβάλλοντος διαβίωσης με την παροχή των απαιτούμενων υποδομών και χρήσεων”. Όπως τόνισε ο κ. Χριστόφιας, διασφαλίζεται χώρος για νέο Δημοτικό Σχολείο και Περιφερειακό Λύκειο, χώροι για δραστηριότητες αναψυχής, εμπορικά κέντρα, χώροι για δημόσιες και άλλες κοινοτικές χρήσεις, περιφερειακό πάρκο καθώς και δημόσιοι χώροι πρασίνου”.

“Το Ρυθμιστικό Σχέδιο της περιοχής, που ετοιμάσθηκε με την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία των δύο κοινοτήτων”, δήλωσε ο κ. Χριστόφιας, “αποτελεί το μεγαλύτερο παγκύπρια” και “θα υλοποιείται κατά φάσεις και ανάλογα με τις ανάγκες που θα διαμορφώνονται διαχρονικά και τις κατά καιρό διαθέσιμες πιστώσεις”.