Δηλώσεις Υπουργών υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ

Μπαράζ δηλώσεων υπέρ της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ από Υπουργούς της κυβέρνησης καταγράφηκε, χθες το απόγευμα.

Σε όλες τις δηλώσεις υπογραμμίζεται η αναγκαιότητα για ριζικές τομές και μεταρρυθμίσεις και για σκληρές αλλά χρήσιμες αποφάσεις όπως ήταν η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, η οποία είχε ως στόχο τη σύσταση ενός νέου φορέα σύγχρονης πραγματικά δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, απαλλαγμένης από το βάρος των σκανδάλων και των προνομίων.

Επίσης, στις δηλώσεις σημειώνεται ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί δείγμα γραφής προς τους πολίτες ως προς την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις και να «συγκρουστεί με τις συντεχνίες» προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο, ευέλικτο και αξιοκρατικό και μικρότερο κράτος.

Δηλώσεις με αυτό το περιεχόμενο εξέδωσαν οι κ.κ. Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Θανάσης Σκορδάς, ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Κωστής Μουσουρούλης, ο Υπουργός Παιδείας, κ.Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Νίκος Δένδιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Καλαφάτης, η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Επίσης σχετικές γραπτές δηλώσεις έγιναν από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», κ. Γιάννη Μιχελάκη, και από την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άννα Ασημακοπούλου.