Δηλώσεις του Γ.Περδίκη για τις τροποποιήσεις του συντάγματος

Δηλώσεις του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργου Περδίκη για τις τροποποιήσεις του συντάγματος

Ο κ. Γιώργος Περδίκης σε σημερινές του δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, ανάφερε ότι μετά από πρωτοβουλία του ιδίου και των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κόμματος κ. Δημήτρη Συλλούρη και του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ κ. Νίκου Νικολαΐδη, οδεύει αύριο στην Ολομέλεια μία σημαντική τροποποίηση του συντάγματος. Η παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ήταν καθοριστική. Ο κ. Κληρίδης ήταν περισσότερο από κάθετος και ανάφερε μία σειρά από παραδείγματα άλλων χωρών οι οποίες προχώρησαν στη μείωση των μισθών των δικαστών.

Ο κ. Περδίκης δήλωσε ότι οι δικαστές δεν μπορούν να είναι υπεράνω της κοινωνίας και του λαού. Όταν ολόκληρη κοινωνία αιμορραγεί δεν μπορούν οι δικαστές να ζουν στο δικό τους μαγικό κόσμο. Για το λόγο αυτό, θέλουμε η Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσει αύριο στην Ολομέλεια ψηφίζοντας την 10η τροποποίηση του συντάγματος, που θα οδηγήσει στις λογικές περικοπές των μισθών των δικαστών και της μισθοδοσίας των μελών της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας.

Παράλληλα αύριο, στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας, βρίσκεται και η τροποποίηση του συντάγματος που διορθώνει, σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, ένα λάθος του παρελθόντος που αφορά την έκδοση Ευρωπαϊκών ενταλμάτων ώστε να αφορούν και υποθέσεις και για την χρονική περίοδο πριν την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Περδίκης δήλωσε, ότι υπάρχει μία νομική διχογνωμία, κατά πόσο θα καλυφθεί και η περίπτωση του κ. Ντίνου Μιχαηλίδη. Ανάφερε, πάντως ότι όπως και να έχει το θέμα, η περίπτωση του κ. Μιχαηλίδη, έσπρωξε την Κυπριακή Βουλή να πράξει το καθήκον της.