Δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου

Σε δηλώσεις της σήμερα η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου, μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το 2018, ανέφερε τα ακόλουθα:

«Συζητήθηκε σήμερα ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για το 2018. Έχουν προϋπολογισθεί δαπάνες 929 εκατομμυρίων 500 χιλιάδων, οι οποίες είναι κατά 93% οι δαπάνες για την κοινωνική πολιτική, για τα διάφορα επιδόματα, τα οποία δίνονται στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και στα άτομα με αναπηρία».

Πρόσθεσε ότι το 93% του προϋπολογισμού αφορά σε κοινωνικές δαπάνες, το 5% του προϋπολογισμού είναι οι μισθοί και το 2% είναι τα λειτουργικά έξοδα.

Πέρα από τις δαπάνες που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σημείωσε η κα Υπουργός, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και οι επιπρόσθετες δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες επίσης εμπίπτουν στις κοινωνικές δαπάνες, οι οποίες συμποσούνται σε 1 δισεκατομμύριο 704 εκ., ποσά τα οποία αφορούν σε επιδόματα όπως το ανεργιακό και το ασθενείας, καθώς και όλες τις συντάξεις, τα επιδόματα μητρότητας και πατρότητας, επιδόματα, τα οποία αφορούν στο σύνολο των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνολικά, συμπλήρωσε η κυρία Αιμιλιανίδου, οι δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση και την κοινωνική πρόνοια συμποσούνται στα 2 δισεκατομμύρια και 603 εκατομμύρια.