ΔΗΚΟ: O φόβος για έλεγχο, η πραγματική αιτία της επίθεσης εναντίον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

ΔΗΚΟ: O φόβος για έλεγχο, η πραγματική αιτία της επίθεσης εναντίον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Η Κυπριακή Δημοκρατία εκτίθεται ήδη διεθνώς εξαιτίας του ύποπτου τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ διαχειρίστηκε τόσο το ίδιο το επενδυτικό πρόγραμμα όσο και το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων που αποκαλύφθηκε στη συνέχεια.

Η προκλητική της άρνηση να παραδώσει αντίγραφα των φακέλων στην Ελεγκτική Υπηρεσία και το «ντόμινο» της διαπλοκής που έχει στήσει, «βυθίζουν» τους θεσμούς σε μια πρωτόγνωρη κρίση.

Το τελευταίο που χρειάζεται η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι η πρωτοφανής επίθεση που εξαπέλυσε ο Γενικός Εισαγγελέας εναντίον του Γενικού Ελεγκτή.

Πολύ περισσότερο όταν ο Γενικός Εισαγγελέας, ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ κατά τη διερευνώμενη περίοδο και συνεπώς είναι ένας εκ των ελεγχόμενων σε σχέση με το σκάνδαλο.

Ο κύριος Σαββίδης έλαβε μέρος στις αποφάσεις που ουσιαστικά οδήγησαν την Κύπρο στο «σκαμνί» του κατηγορουμένου και με τις σημερινές του δηλώσεις στέλνει, δυστυχώς, λανθασμένα μηνύματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το ζήτημα είναι πολιτικό και η έκταση της προσπάθειας συσκότισης, δείχνει ότι τα όσα αποκαλύφθηκαν είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου».

Ως Δημοκρατικό Κόμμα είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον και την απαίτηση της κοινωνίας για: έλεγχο, διαφάνεια και κάθαρση.