ΔΗΚΟ: H μεγαλύτερη προσβολή στη δημοκρατία και το λαό οι δηλώσεις του ΠτΔ

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Άθου Αντωνιάδη σχετικά με την νέα δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νικου Αναστασιάδη για την επιλεκτική αποστολή εγγράφων για τις διαπραγματεύσεις στο κυπριακό, χαρακτηρίζοντας την θέση του “δυσάρεστη” και “μεγαλύτερη την προσβολή στη δημοκρατία και το λαό μας”.

Παράλληλα επισήμανε ότι η κίνηση αυτή του Προέδρου “αποτελεί ύψιστη ασέβεια προς το λαό, καταρρακώνει κάθε έννοια δεοντολογίας, υποβαθμίζει επικίνδυνα τα πολιτικά ήθη, επιβεβαιώνει την ανεπάρκεια του κ. Αναστασιάδη ως διαπραγματευτή και αποδεικνύει τον πανικό του να αποδείξει σε συγκεκριμένους κύκλους ότι είναι έτοιμος να συνθηκολογήσει, αποδεχόμενος μια αναξιοπρεπή συμφωνία”.

Κάλεσε επίσης τον Πρόεδρο να απάντηση στα ερωτήματα “ποιους άλλους ενημέρωσε επιλεκτικά και γιατί κρατά το λαό και το Εθνικό Συμβούλιο στο σκοτάδι και επιμένει να ενημερώνει μόνο όσους στηρίζουν τις εγκληματικές του υποχωρήσεις;” και “να επιδείξει επιτέλους τον οφειλόμενο σεβασμό στα δημοκρατικά ήθη και το λαό και να σταματήσει να ευτελίζει τον κορυφαίο θεσμό που υπηρετεί”.