ΔΗΚΟ: H Κύπρος κατέχει το 2ο ψηλότερο ποσοστό Μη Εξυπηρετούμενων δανείων στην ευρωζώνη

Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα πλάνο αντίδρασης

Ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος, σε σχέση με τα μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια

Τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, παραμένουν ένα πρόβλημα που απειλεί να τινάξει την κυπριακή οικονομία στον αέρα. Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύεται σήμερα, η Κύπρος κατατάσσεται στην δεύτερη θέση, μετά την Ελλάδα, με 19,88 δις κόκκινα δάνεια και ποσοστό 37,78%.

Μια ακόμη απόδειξη ότι το λεγόμενο success story υπάρχει μόνο στην επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, που χρησιμοποιεί στην προσπάθεια της να παραπλανήσει το λαό, ότι όλα κυλούν ομαλά.

Δυστυχώς, η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης και στον τομέα της οικονομίας αποδεικνύεται καθημερινά. Μόλις την περασμένη εβδομάδα έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας κατέγραψε την οπισθοδρόμηση της Κύπρου στη διεθνή επενδυτική της θέση, σήμερα, η έκθεση της Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δίνει πρωτιά στην Κύπρο στα κόκκινα δάνεια!

Παρά τις επανειλημμένες μας παραινέσεις και προτάσεις για αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων δανείων, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κωφεύει και να φαντάζει ανήμπορη να αντιδράσει.

Αυτή η κυβέρνηση ,δυστυχώς, δεν έχει πλάνο. Πότε οι κυβερνώντες θα δώσουν ένα τέλος στις ασύλληπτες συνέπειες στην οικονομία και στο συνολικό της φάσμα;

Η ανάγκη για εξεύρεση σχεδίου από πλευράς της κυβέρνησης κρίνεται επιτακτική.

Για ακόμη μια φορά, το Δημοκρατικό Κόμμα δηλώνει την ετοιμότητά του να συζητήσει συλλογικά το ολοκληρωμένο σχέδιο του, το οποίο έχει καταθέσει εδώ και πολύ καιρό, για αντιμετώπιση του σοβαρότατου ζητήματος των Μη Εξυπηρετουμένων Δανείων, αλλά και όλων των προβλημάτων στην οικονομία.