ΔΗΚΟ: 20 χρόνια μετά το θάνατο του Σπύρου Κυπριανού, τιμούμε και διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη του

Είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του Σπύρου Κυπριανού, τιμούμε και διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη και την πολύτιμη παρακαταθήκη του, αναφέρει σε ανακοίνωση το Δημοκρατικό κόμμα.

Η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:

Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο αείμνηστος Σπύρος Κυπριανού, ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει περάσει στην αιωνιότητα.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα τιμούμε τον μαχητή της πολιτικής και της ζωής, τιμούμε και διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη και την παρακαταθήκη του.

Η αγωνιστικότητα, οι αρχές και οι αξίες του, αποτελούν πολιτικό φάρο στις σκληρές δοκιμασίες που βιώνει το τόπος μας και ο λαός μας.

Ο Σπύρος Κυπριανού πορεύτηκε με το πάθος και με το όνειρο του ανυπότακτου αγωνιστή, που αρνείται να συμφιλιωθεί με τους ψεύτικους ρεαλισμούς της ηττοπάθειας.

Υπέρμαχος και φορέας της εθνικής συνείδησης, υπηρέτησε τον τόπο, και υπερασπίστηκε τα δίκαια της Κύπρου με υψηλό το αίσθημα ευθύνης, με ανθρωπιά, σύνεση, εντιμότητα, συνέπεια και μαχητικότητα στη διεκδίκηση των εθνικών μας δικαίων.

Αυτές ακριβώς τις αρχές, αξίες και αρετές, κληροδότησε στο Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο συνεχίζει στα βήματα του αείμνηστου ιδρυτή του, να αγωνίζεται για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.