ΔΗΚΟ: Χαμένη στην εσωτερική της ασυνεννοησία είναι η κυβέρνηση

Σε γραπτη ανακοίνωση του το Δημοκρατικό κόμμα κάνει λόγο για ασυνεννοησία και ανευθυνότητα της κυβέρνησης:

“Η κυβέρνηση συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι χαμένη στην εσωτερική της ασυνεννοησία και την ανευθυνότητα της, στην προσπάθεια της να καλύψει τις υποχωρήσεις της στο κυπριακό και τα ψέματα της.

Αυτό προκύπτει αβίαστα από τη σημερινή παραδοχή του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, πως ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει τους παραλήπτες των επιστολών του Νίκου Αναστασιάδη, στις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισύναψε απόρρητα έγγραφα των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό.

Ερωτούμε:

Ποιος ετοίμασε και με ποια κριτήρια αυτόν τον κατάλογο των παραληπτών της επιλεκτικής ενημέρωσης; Ποιος έλαβε τέτοια απόφαση;

Καλούμε τον κ. Αναστασιάδη:

• Να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των παραληπτών των επιστολών του.

• Να δώσει στο σύνολο του Εθνικού Συμβουλίου και όχι επιλεκτικά σε ένα κόμμα, όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων του Crans Montana

• Να ενημερώσει το λαό για τις υποχωρήσεις, στις οποίες προέβη στη δεύτερη πενταμερή διάσκεψη.

Καλούμε επίσης τον κ. Αναστασιάδη να περισώσει ότι περισώζεται από το κονιορτοποιημένο κύρος του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να παύσει να χωρίζει το λαό σε αυτούς τους λίγους, που «ενεργούσαν λόγω του γνήσιου ενδιαφέροντος τους για επίλυση του Κυπριακού», όπως ανέφερε για τους παραλήπτες της επιλεκτικής του ενημέρωσης και στην πλειοψηφία του λαού, που παραμένει στο σκοτάδι.

Προφανώς, για τον κ. Αναστασιάδη, όσοι διαφωνούν με την πολιτική του, δεν έχουν γνήσιο ενδιαφέρον για την επίλυση του κυπριακού και δεν πρέπει να ενημερώνονται”.