ΔΗΚΟ: Υπουργός και ΠΟΕΔ να εγκαταλείψουν τα χαρακώματα

Ο Υπουργός Παιδείας και η συντεχνία των δασκάλων, πρέπει να εγκαταλείψουν τα χαρακώματα και να θέσουν το καλό της παιδείας πάνω από τις αντιπαραθέσεις τους, τονίζει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ:

“Τα προβλήματα στην παιδεία και ειδικότερα τα ζητήματα ασφάλειας στους σχολικούς χώρους, δεν αντέχουν σε λαϊκισμούς και σε αντιπαραθέσεις με στόχο το χάιδεμα και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης ή τη λεγόμενη διαφύλαξη συνδικαλιστικών κεκτημένων.

Ο Υπουργός Παιδείας, δυστυχώς, αποδείχτηκε ότι επέλεξε τις επικοινωνιακές ατάκες και την σύγκρουση με τους εκπαιδευτικούς, αντί να παραδεχτεί τα υφιστάμενα προβλήματα στην παιδεία και να εκδηλώσει ειλικρινές ενδιαφέρον για ουσιαστική συζήτηση και επίλυση των προβλημάτων.

Ούτε και η αντίδραση της ΠΟΕΔ ήταν στην κατεύθυνση της προσπάθειας κατευνασμού της έντασης.

Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και τη συντεχνία των δασκάλων να εγκαταλείψουν τα χαρακώματα και να θέσουν το καλό της παιδείας πάνω από τις αντιπαραθέσεις τους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα ανέκαθεν είχε ως πρώτη προτεραιότητα την παιδεία και αυτό αποδεικνύεται, όχι μόνο από την πληθώρα προτάσεων που έχει καταθέσει, αλλά και από το γεγονός ότι πολλές από τις προτάσεις του έχουν υιοθετηθεί από εμπλεκόμενα μέρη.

Είμαστε έτοιμοι, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο ή και μέσω των εκπαιδευτικών οργανώσεων μας, να συνδράμουμε στην εκτόνωση της κρίσης και στην έναρξη ενός εντατικού και παραγωγικού διαλόγου, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων.

Γιατί η παιδεία είναι περιουσιακό στοιχείο της κοινωνίας και δεν ανήκει, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στους εκπαιδευτικούς. “