ΔΗΚΟ: Το όραμα της κυβέρνησης για την οικονομία, είναι ο εφιάλτης της μικρομεσαίας τάξης

Σε γραπτή ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ αναφορικά με την οικονομία τόνισε ότι “το όραμα της κυβέρνησης Αναστασιάδη για την οικονομία, είναι ο εφιάλτης της καθημερινότητας των μικρομεσαίων στρωμάτων του λαού.

Όταν:

• Ο Υπουργός Οικονομικών θεωρεί τον κατώτατο μισθό, ως υψηλό και οι διορισμένοι  από τον κ. Αναστασιάδη αξιωματούχοι ζητούν την κατάργηση του κατώτατου μισθού.

• Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης δηλώνει ότι οι ημικρατικοί οργανισμοί «κατασπάραξαν τον ιδρώτα των εργαζομένων» και ότι πρέπει να αφεθούν να πάθουν ότι έπαθαν οι Κυπριακές Αερογραμμές,
τότε είναι φανερό πως αυτή η κυβέρνηση, εάν επανεκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης

• Θα ξεπουλήσει όσο – όσο την κρατική περιουσία στους ιδιώτες• Θα συνεχίσει την πολιτική λιτότητας, που πλήττει τους μικρομεσαίους.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα πως αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, για να αντιμετωπίσει τα πραγματικά σοβαρά προβλήματα της οικονομίας, παρά μόνο αναλώνεται σε επικοινωνιακές διακηρύξεις, κενές περιεχομένου.

Τα προβλήματα παραμένουν:

• Έχουμε το πιο ψηλό ποσοστό ιδιωτικού δανεισμού της Ευρώπης και το πιο ψηλό ποσοστό Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων στον κόσμο.

• Ο εφιάλτης της ανεργίας επικρέμεται πάνω από την κυπριακή κοινωνία. Μπορεί, επικοινωνιακά, να διαλαλούν οι κυβερνώντες, ότι μειώθηκαν οι άνεργοι κατά 5.500, αλλά αποκρύβουν το γεγονός ότι έφυγαν από την Κύπρο 28.000 εργαζόμενοι και ότι μειώθηκε το σύνολο των εργαζομένων κατά 9.000.

• Το 29% των συμπολιτών μας είναι, είτε κάτω, είτε κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Και η πλέον εμφανέστατη απόδειξη πως η κυπριακή οικονομία, δεν στέκει σε γερά θεμέλια, είναι το γεγονός ότι οι μόνες δυο χώρες, των οποίων αρνείται να αγοράσει ομόλογα τους η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με βάση το πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εμπιστεύεται την κυπριακή οικονομία

Απαιτείται επειγόντως σχέδιο διαχείρισης των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων.

Απαιτείται επειγόντως ένα Νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Κυπριακής οικονομίας

Απαιτείται επειγόντως η αποκατάσταση της Μεσαίας Τάξης.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και η οι δυνάμεις της Αλλαγής, έχουν σχέδιο.

Οι κυβερνώντες απλώς υπόσχονται χορηγίες.”