ΔΗΚΟ: Τεράστια η έκταση του σκανδάλου των παράνομων πολιτογραφήσεων

Για τεράστια η έκταση του σκανδάλου των παράνομων πολιτογραφήσεων κάνει λόγο σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ:

Οι δηλώσεις Νικολάτου κατά την παράδοση του Ενδιάμεσου Πορίσματος για τις πολιτογραφήσεις αποκαλύπτουν ότι η έκταση του σκανδάλου είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο μπορούσε κάποιος να διανοηθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, στο 51,83% των περιπτώσεων που εξετάστηκαν μέχρι τώρα, η πολιτογράφηση ήταν παράνομη.

Τα παράνομα διαβατήρια που δόθηκαν ήταν περισσότερα από το νόμιμα.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως όλες οι πολιτογραφήσεις διευθυντών, συζύγων και τέκνων, οι οποίες έχουν εγκριθεί, ήταν παράνομες.

Δικαιώνεται λοιπόν η ελεγκτική υπηρεσία και παραμένει εκτεθειμένη η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ/Αναστασιάδη.

Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε με βάση αυτό το εύρημα, οι πολιτογραφήσεις της οικογένειας του Σαουδάραβα επενδυτή ο οποίος έδωσε το ιδιωτικό του τζετ στον Νίκο Αναστασιάδη για τα δωρεάν ταξίδια στις Σεϋχέλλες, ήταν παράνομες.

Το ίδιο ισχύει και για τους διευθυντές της Μαρίνας της Αγίας Νάπας που προώθησε το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης». Και αυτές ήταν παράνομες.

Επομένως, με βάση τα ίδια τα λεγόμενα του Νίκου Αναστασιάδη «..και βεβαίως προκύπτει ζήτημα…»

Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση και πλήρη δημοσιοποίηση του Ενδιάμεσου Πορίσματος.

Είναι απαραίτητο να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια σε σχέση με το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως ΔΗΚΟ χαιρετίζουμε την έκδοση του ενδιάμεσου πορίσματος και καλούμε την επιτροπή Νικολάτου να συνεχίσει το έργο της έτσι ώστε τώρα να εξετάσει και το κατά πόσο, οι πολιτογραφήσεις που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, έγιναν πράγματι, για την εξυπηρέτηση του «δημοσίου συμφέροντος», ή, για την εξυπηρέτηση «προσωπικού συμφέροντος.