ΔΗΚΟ: “Τα μέτρα είναι σκληρά, αλλά δεν είναι ώρα για λαϊκισμούς και δημαγωγία”

Τα μέτρα του μνημονίου είναι επώδυνα παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, αλλά υποστήριξε πως “δεν είναι ώρα για λαϊκισμούς και δημαγωγίες, είναι η ώρα της συλλογικής ευθύνης” με στόχο την αποφυγή του φαύλου κύκλου της ύφεσης και την επανεκκίνηση της οικονομίας. 

Ο κ. Φωτίου εστίασε στο ζήτημα της απόδοσης ευθυνών και υποστήριξε πως το μνημόνιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί έαν λαμβάνονταν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ έκανε λόγο για απρονοησία και  αναποφασιστικότητα των κυβερνώντων που μας  έχουν φέρει ενώπιον ενός ιδιαίτερα σκληρού διλήμματος, “μνημόνιο ή χρεοκοπία”.

“Πρέπει φυσικά να εντοπιστούν και να αποδοθούν ευθύνες και οι ευθύνες είναι ασήκωτες. Ευθύνες έχει και η Κυβέρνηση, ευθύνη έχουν ασφαλώς οι τράπεζες και οι εποπτικές αρχές.”  είπε και πρόσθεσε πως “θα μπορούσαμε να αποφύγουμε το μνημόνιο. Δυστυχώς όμως δεν έγιναν εκείνα που έπρεπε έγκαιρα και αποφασιστικά να γίνουν, ώστε να μην αναγκαστούμε να προσφύγουμε στον Μηχανισμό Στήριξης και να δεσμευτούμε με ένα μνημόνιο με σκληρούς και επαχθείς όρους”.