ΔΗΚΟ: Ταυτόσημη πολιτική Αναστασιάδη – Μαλά ή πολιτική Παπαδόπουλου;

ΔΗΚΟ: Δύο οι επιλογές ενώπιον του λαού: Τον εξευτελισμό και την παράδοση της ταυτόσημης πολιτικής Μαλά-Αναστασιάδη ή τη διεκδίκηση και την αξιοπρέπεια της πολιτικής του Νικόλα Παπαδόπουλου

Σε γραπτή ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ κάνει αναφορά για τις ταυτόσημες θέσεις Αναστασιάδη – Μαλά, στο Κυπριακό:

“Πλήρως ταυτισμένος με τις θέσεις του Νίκου Αναστασιάδη στον μείζον ζήτημα της Ασφάλειας, παρουσιάζεται ο Σταύρος Μαλάς, αποδεχόμενος παραμονή τουρκικού στρατού μετά τη λύση και μάλιστα η παραμονή του τουρκικού στρατού να διέπεται από ρήτρα αναθεώρησης και όχι ρήτρα λήξης.

Και οι δύο μαζί, Σταύρος Μαλάς και Νίκος Αναστασιάδης, αποδέχονται την τουρκική θέση, που επιμένει σε παραμονή τουρκικού στρατού στην Κύπρο, μετά τη λύση.

Η πλήρως ταυτισμένη πολιτική των Σταύρου Μαλά και Νίκου Αναστασιάδη στο κυπριακό, βασίζεται σε υποχωρήσεις της Ε/κ πλευράς από τις πάγιες θέσεις της, για να πλησιάσουν οι θέσεις της Ε/κ πλευράς τις τουρκικές θέσεις.

Αυτή η πολιτική είναι επικίνδυνη για τη βιωσιμότητα της λύσης και για την ασφάλεια των Ελληνοκυπρίων.

Ο λαός έχει ενώπιον του δύο επιλογές:

• Την υποχωρητική και ηττοπαθή πολιτική Μαλά – Αναστασιάδη, που αποδέχεται τις τουρκικές αξιώσεις και θεωρεί πως η Ε/κ πλευρά δεν πρέπει να θέτει θέσεις που δεν αποδέχεται η Τουρκία.

• Την διεκδικητική πολιτική του Νικόλα Παπαδόπουλου και των Δυνάμεων της Αλλαγής, που ρητά δηλώνουν πως απαιτούν πλήρη αποχώρηση του συνόλου των κατοχικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Κύπρο, πριν την έναρξη εφαρμογής της λύσης.

Ο λαός έχει ενώπιον του δύο επιλογές: Την παράδοση και τον εξευτελισμό των Αναστασιάδη και Μαλά ή την διεκδίκηση και την αξιοπρέπεια του Νικόλα Παπαδόπουλου.”