ΔΗΚΟ: Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η διαφύλαξη του Δημοσίου Σχολείου

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η διαφύλαξη και προάσπιση του Δημοσίου Σχολείου, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ:

Είναι λυπηρό, που μεσολάβησαν τόσες ημέρες και απαιτήθηκε, η πίεση των εκπαιδευτικών οργανώσεων, οι έντονες παραινέσεις των κομμάτων και η κραυγή αγωνίας της ίδιας της κοινωνίας, για να κατανοήσει η κυβέρνηση ότι με ετσιθελικές συμπεριφορές, όπως αυτή του Υπουργού Παιδείας, δεν λύνονται προβλήματα, αλλά επιδεινώνονται.

Ωστόσο, στην αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα της Παιδείας, παρέχεται η ευκαιρία για έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση με στόχο τη διόρθωση κάθε στρέβλωσης στο Εκπαιδευτικό σύστημα και την υλοποίηση ενός σωστού εξορθολογισμού.

Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι θερμά υπέρ του σωστού εξορθολογισμού του χώρου της παιδείας, με κύριο στόχο τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, με την αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας της παιδείας.

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η διαφύλαξη και προάσπιση του Δημοσίου Σχολείου.

Και αυτό δεν θα επιτευχθεί με την αυταρχική μεθοδολογία του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», που προσπάθησε ανεπιτυχώς ο Υπουργός Παιδείας να εφαρμόσει.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί την κυβέρνηση να μην εμμένει σε μονομερείς αποφάσεις και να πραγματοποιήσει αύριο ουσιαστικό διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, για το καλό της δημόσιας παιδείας.