ΔΗΚΟ: Σκάνδαλο που πληρώνουν οι πολίτες η καθυστέρηση έλευσης φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή

Σκάνδαλο που πληρώνουν οι πολίτες το γεγονός ότι η έλευση φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή καθυστερεί εδώ και 14 ολόκληρα χρόνια, τόνισε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης

Συζητήσαμε σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τις ιδιαίτερα ψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες επιβαρύνουν όλα τα νοικοκυριά και όλες τις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να αυξάνουν δραματικά το κόστος διαβίωσης αλλά και το κόστος όλων των αγαθών.

Αναδείξαμε το γεγονός ότι η κύρια αιτία του προβλήματος είναι το γεγονός ότι η ΑΗΚ χρησιμοποιεί ένα ακριβό και ρυπογόνο καύσιμο. Το γεγονός αυτό αυξάνει τα ανελαστικά έξοδα, ακόμα και για την ίδια την ΑΗΚ, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο καταναλωτής.

Για αυτό άλλωστε και θεωρούμε ως μέγα σκάνδαλο το γεγονός ότι από το 2007 – όταν στο τέλος της διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου είχαν αρχίσει οι προσπάθειες για έλευση φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή – έχουν περάσει 14 ολόκληρα χρόνια χωρίς ποτέ να έρθει φυσικό αέριο στην Κύπρο.

Επομένως, καλέσαμε και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, με διαρκή και έντονη δράση, να ασκήσουμε πίεση και έλεγχο στην Κυβέρνηση, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν, άμεσα, να προχωρήσει η διαδικασία της χρήσης φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή, αλλά και η ενθάρρυνση, τόσο της ΑΗΚ, όσο και του ιδιωτικού τομέα, για την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έτσι ώστε να υπάρξει θεμελιώδης και σημαντική μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.