ΔΗΚΟ: Πρωτομαγιά στη σκιά της ανεργίας

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά

Στη σκιά της πρωτοφανούς ανεργίας, της πρωτόγνωρης οικονομικής ύφεσης και του ακρωτηριασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, τιμούμε φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά.

Δυστυχώς, στη φετινή επέτειο, 75,000 συμπολίτες μας, βρίσκονται στην ανεργία και αντιμέτωποι με το φάσμα της ανέχειας και της φτώχειας. Την ίδια ώρα, στην ολότητα του ο εργαζόμενος λαός έχει υποστεί δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων του.

Οι εξαιρετικά χαλεποί καιροί, τους οποίους βιώνει σήμερα ο κυπριακός Ελληνισμός, επιβάλλουν συστράτευση και ενίσχυση των προσπαθειών για έξοδο της χώρας από τη βαθειά οικονομική κρίση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, εκφράζει τη βαθειά του εκτίμηση στις θυσίες των πολιτών, χάρις στις οποίες προσδοκάται η αναγέννηση της οικονομίας.

Η εξέγερση του Μάη του 1886, αποτελεί πυξίδα και υπόμνηση για απόδοση τιμής στους αγώνες του εργατικού κινήματος και για αποφασιστική διεκδίκηση εργασιακής και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η φετινή επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς, όμως, αποκτά και μια διαφορετική σημειολογία καθιστώντας τους αγώνες για διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων πιο επιτακτικούς. Την ίδια ώρα, αναδεικνύει και την τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων, να αποκαταστήσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη, να διασφαλίσουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που θα οδηγήσουν σε κοινωνική ευημερία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, αποτίει φόρο τιμής στα εκατομμύρια νεκρών της εργατικής τάξης, που έπεσαν στον σκληρό αγώνα της διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων και καλεί να γίνει η Πρωτομαγιά του 2014 μέρα ευθύνης για όλους.