ΔΗΚΟ προς Παπαδόπουλο: Ουδείς μπορεί να προσβάλλει συναγωνιστές

Ουδείς, δικαιούται να προσβάλλει ή να μειώνει, με υβριστικές αναφορές, συναγωνιστές του, απαντά σε σκληρή γλώσσα το ΔΗΚΟ στον Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος αμφισβήτησε τον πρόεδρο του κόμματος Μάριο Καρογιάν και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

“Στις ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας, το ΔΗΚΟ παραμένει σταθερά προσηλωμένο στις προτεραιότητες που επιβάλει η κατάσταση της οικονομίας μας και η αγωνία του λαού μας για το αύριο της κοινωνίας μας.

Δεν πρόκειται, κατά συνέπεια, να μπει υπό τις σημερινές περιστάσεις σε έναν διάλογο επί της ουσίας των εσωκομματικού ενδιαφέροντος ζητημάτων που θίγει με τις σημερινές του δηλώσεις ο κος Νικόλας Παπαδόπουλος αλλάζοντας την εθνικού ενδιαφέροντος ατζέντα και μη σεβόμενος την κρισιμότητα των περιστάσεων υπό τις οποίες ζει σήμερα η πατρίδα μας.

Έχει, ασφαλώς, το δικαίωμα της εξυπηρέτησης των προσωπικών του φιλοδοξιών. Δεν έχει, όμως, το δικαίωμα να προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, αρμοδιότητα των οποίων είναι η αξιολόγηση των θέσεών του.

Όπως είναι γνωστό, τα συλλογικά και κυρίαρχα όργανα του ΔΗ.ΚΟ. θα συγκληθούν προκειμένου να προβούν σε ανάλυση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών. Θα εξετάσουν παράλληλα συμπεριφορές και ενέργειες στελεχών του Κόμματος που αντιστρατεύτηκαν τις αποφάσεις και επιλογές του Κόμματος που λήφθηκαν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Στα πλαίσια αυτά, θα αξιολογηθούν οι συμπεριφορές όλων. Παράλληλα, τα συλλογικά όργανα θα ασχοληθούν και με διαχρονικές συμπεριφορές που έχουν τραυματίσει την αξιοπιστία του Κόμματος, γιατί βασικό ζητούμενο είναι η βελτίωση της πολιτικής και οργανωτικής λειτουργίας, ώστε το ΔΗ.ΚΟ. να λειτουργεί συντεταγμένο, με πολιτική αξιοπιστία και ισχυρό ρόλο στη νέα εποχή.

Ουδείς, πάντως δικαιούται να προσβάλλει ή να μειώνει, με υβριστικές αναφορές, συναγωνιστές του, αλλά και το κόμμα στο οποίο ανήκει, επειδή έχει διαφορετική πολιτική άποψη”.