ΔΗΚΟ: Προπάθεια παραχάραξης της ιστορίας μέσω λογοκρισίας των ΜΜΕ;

Το ΔΗΚΟ δεν θα επιτρέψει να καταντήσουν οι δημοσιογράφοι έρμαιο της προσπάθειας του οποιουδήποτε, να επικρατήσει η λήθη και να παραγραφούν τα τουρκικά εγκλήματα στην Κύπρο, αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση.

Εάν αληθεύει δημοσίευμα, που φέρει την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας να επιδιώκει, υπό τον μανδύα του ΟΑΣΕ, να επιβάλλει στους δημοσιογράφους «κοινές» – και για τις δύο κοινότητες – εκφράσεις, λέξεις και διατυπώσεις με προφανή απάλειψη συγκεκριμένων εκφράσεων, λέξεων και διατυπώσεων, όπως «κατοχή» και «κατοχικός ηγέτης», τότε βρισκόμαστε ενώπιον:

.Παραβίασης συνταγματικών προνοιών, που κατοχυρώνουν την ελευθερία του τύπου και της έκφρασης.

• Επιβολής έμμεσης ή και άμεσης λογοκρισίας στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

• Προσπάθεια παραχάραξης ιστορικών πραγματικοτήτων, που αφορούν τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και ιδιαίτερα την τουρκική εισβολή, τη συνεχιζόμενη κατοχή και τις συνέπειες, που η Κυπριακή Δημοκρατία και οι Ελληνοκύπριοι ακόμα υφίστανται.

Αν όντως το δημοσίευμα είναι βάσιμο, διερωτόμαστε ποιος έχει νομιμοποιήσει την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, να προβαίνει σε τέτοιους είδους ενέργειες.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα επιτρέψει να καταντήσουν οι δημοσιογράφοι έρμαιο της προσπάθειας του οποιουδήποτε, να επικρατήσει η λήθη και να παραγραφούν τα τουρκικά εγκλήματα στην Κύπρο.

Η αποστολή του τύπου είναι να μεταφέρει στο λαό την αλήθεια και αυτή η αποστολή δεν μπορεί να παρεμποδιστεί δια της επιβολής λογοκρισίας.