ΔΗΚΟ: Προίκα για τον Αβέρωφ, η ικανοποίηση των πάγιων τουρκικών αξιώσεων

Σε γραπτή ανακοίνωση του το Δημοκρατικό κόμμα για το Κυπριακό αναφέρει ότι προίκα για τον Αβέρωφ Νεοφύτου, η ικανοποίηση όλων των πάγιων τουρκικών αξιώσεων στο κυπριακό:

“Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου θεωρεί ως «προίκα» και ως δήθεν «μεγάλη επιτυχία», την ικανοποίηση όλων των πάγιων τουρκικών αξιώσεων και προφανώς είναι ευχαριστημένος με πρόνοιες μιας τουρκικής λύσης, εφόσον στην τουρκική λύση, μας οδηγεί αυτή η «προίκα».

Θυμίζουμε ότι, αυτό που ο κ. Νεοφύτου, με συνέντευξη του στον Φιλελεύθερο χαρακτήρισε ως «προίκα» και ως δήθεν «μεγάλη επιτυχία», είναι το κείμενο συμπερασμάτων του ΓΓ του ΟΗΕ, στο οποίο καταγράφονται οι τραγικές υποχωρήσεις του Νίκου Αναστασιάδη, όπως:

• Η εκ περιτροπής προεδρίας

• Η υπερέχουσα θέση των σφετεριστών έναντι των Ε/κ νομίμων ιδιοκτητών σε ότι αφορά το Περιουσιακό

• Τα Βέτο για τους Τουρκοκύπριους μέσω της διάταξης για απαραίτητη θετική τουρκοκυπριακή ψήφο για όλες τις αποφάσεις

• Η παραχώρηση στα 80 εκατομμύρια Τούρκων πολιτών ελεύθερης έλευσης και διαμονής, αρκεί να δηλώνουν εργάτες, τουρίστες ή φοιτητές

• Οι επικίνδυνα ασαφείς αναφορές για την Ασφάλεια και η αποδοχή παραμονής απροσδιόριστου αριθμού τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα ακόμα και μετά την έναρξη εφαρμογής της Συμφωνίας.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου περιφρονεί το γεγονός ότι η πλειοψηφία του λαού, απορρίπτει την «προίκα» του ιδίου και του κ. Αναστασιάδη και επιμένει να κρατά εγκλωβισμένους τους Ελληνοκύπριους σε πρόνοιες ενός κειμένου, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λύση τουρκικών συμφερόντων.

Ο κ. Νεοφύτου θα πάρει σύντομα απάντηση από το λαό, ο οποίος θα αποδοκιμάσει την επικίνδυνη και αποτυχημένη πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη και θα εμπιστευτεί τη Νέα Στρατηγική του Νικόλα Παπαδόπουλου και των δυνάμεων της Αλλαγής.

Εν τω μεταξύ, καλούμε τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, να πει δημόσια, αν ανήκει και αυτός στην ολιγομελή ελίτ, που έλαβε από τον κ. Αναστασιάδη τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό”.