ΔΗΚΟ: Πρέπει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τη Κύπρο μπροστά

Μετά τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup, η Κύπρος καλείται να πορευθεί με συνέπεια, πειθαρχία και αξιοπιστία στο δρόμο του μνημονίου και των πραγματικά σκληρών όρων των δανειστών της.

Δυστυχώς, όπως αφέθηκαν να εξελιχθούν τα πράγματα δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος δρόμος, να υπάρχει άλλη επιλογή.

Ακούμε, βεβαίως, διάφορες θεωρίες και «μαγικές συνταγές», όμως δεν είναι τίποτε άλλο από ανέξοδες ρητορείες και ευσεβείς πόθους. Στη παρούσα φάση και υπό τις παρούσες συνθήκες η πορεία του μνημονίου είναι μονόδρομος. Όταν και εάν σταθούμε στα πόδια μας και διαμορφώσουμε συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να απεμπλακούμε από την τρόικα και το μνημόνιο, τότε και μόνο τότε θα μπορούμε να ακολουθήσουμε μια άλλη πορεία.

Τώρα ας επικεντρωθούμε στη σκληρή πραγματικότητα. Να την κατανοήσουμε και να την αποδεχθούμε, αποδεχόμενοι και τα δικά μας λάθη που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Ψευδαισθήσεις και πλάνες του παρελθόντος, αμεριμνησία, απερισκεψία, απρονοησία και απραξία μας οδήγησαν στα χειρότερα. Το δις εξαμαρτείν πρέπει να αποφευχθεί, αν δεν θέλουμε να κλάψουμε επί ερειπίων.

Ας εγκαταλείψουμε τα πένθιμα εμβατήρια, τους πολεμικούς παιάνες, την αμηχανία, τους ερασιτεχνισμούς και τους παλικαρισμούς, γιατί το κρίσιμο ζητούμενο δεν είναι πως θα αντιμετωπίσουμε και θα διαχειριστούμε το δημόσιο χρέος. Το ζητούμενο είναι πως θα εκπληρώσουμε το χρέος μας προς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Προς την πατρίδα και τον λαό μας.

Η Κύπρος μπορεί να πάει μπροστά. Φτάνει εμείς να θελήσουμε και να εργαστούμε με σύνεση, ορθολογισμό και δημιουργικότητα για να την πάρουμε μπροστά. Ας αποδείξουμε ότι μπορούμε.

ΔΗΚΟ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ