ΔΗΚΟ: Πού είναι το Κράτος Πρόνοιας; Πόσα άλλα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε, για να γίνει κάτι;    

«Πού είναι το Κράτος Πρόνοιας; Πόσα άλλα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε, για να γίνει κάτι;», διερωτάται σε δήλωσή του ο Ολύμπιος Χριστοφή, μέλος της Κ.Ε. του ΔΗΚΟ.

Η δήλωση:

Mε αφορμή την οικογενειακή τραγωδία που συνέβηκε χθες στο χωριό Εργάτες, ως Δημοκρατικό Κόμμα σημειώνουμε τα εξής:

  • Για ακόμα μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τραγικό γεγονός για το οποίο προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα σε σχέση με το αν είναι επαρκής η στήριξη  που λαμβάνουν από το Κράτος πολίτες και οικογένειες που έχουν ανάγκη.
  • Ο χειρισμός τέτοιων περιπτώσεων χρήζει άμεσης αναθεώρησης. Ένα επίδομα και κάποιες επισκέψεις δεν είναι αρκετά . Η στήριξη πρέπει να είναι συνεχής, ουσιαστική και στο πλαίσιο μιας αγαστής συνεργασίας μεταξύ όλων των αρμοδίων φορέων.
  • Εάν υπάρχει υποστελέχωση να επιλυθεί. Εάν υπάρχουν κακοί σχεδιασμοί διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, να επανακαθοριστούν και να εκσυγχρονιστούν. Η προσπάθεια  όμως να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα με αποποίηση ευθυνών, είναι απαράδεκτη.

Τα ερωτήματα τα οποία προκύπτουν από την χθεσινή τραγωδία είναι πολλά. Το κράτος οφείλει να διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στο συγκεκριμένο περιστατικό. Εκεί και όπου εντοπιστούν ευθύνες, αυτές πρέπει να αποδοθούν.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ οφείλει επιτέλους να περάσει από τις βαρύγδουπες εξαγγελίες στις πράξεις. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς γίναμε μάρτυρες πολλών παρόμοιων περιστατικών που μπορούσαν να αποφευχθούν. Φαίνεται ότι τις αδυναμίες και τα κενά του Κράτους ειδικά σε σχέση με τα θέματα Πρόνοιας τα μετρούμε πλέον σε ανθρώπινες ζωές.

Πού είναι το Κράτος Πρόνοιας;

Πόσα άλλα θύματα πρέπει να θρηνήσουμε, για να γίνει κάτι;