ΔΗΚΟ: Πλήρη διάλυση Ν. Π.Χρυσοχούς -Εγκληματική στάση των κυβερνώντων

Το Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς οδηγείται προς κλείσιμο και πλήρη διάλυση, τόνισε σε γραπτή δηλωσή του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης, επιρρίπτοντας ευθύνες στους κυβερνώντες.

«Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Δημόσιο Νοσηλευτήριο της ακριτικής αυτής περιοχής και την επί τόπου εξέταση της πραγματικής κατάστασης.

Συγκεκριμένα, μετά από την απομάκρυνση, εδώ και λίγες μέρες, του αιμολήπτη από το Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς, έχει κλείσει και ο θάλαμος περίθαλψης των ασθενών λόγω παραίτησης του μοναδικού παθολόγου που υπήρχε στο Νοσοκομείο.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Πόλις μεταφέρθηκαν, είτε στο Νοσοκομείο Πάφου, είτε πήγαν στα σπίτια τους.

Δυστυχώς, το Υπουργείο Υγείας, παρόλο που γνώριζε από καιρό γι’ αυτή την εξέλιξη, δεν προέβη σε καμιά ενέργεια, για να καταστεί δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς.

Υπενθυμίζω ότι σε πρόσφατη συνάντηση στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας, στην παρουσία και του Δημάρχου Πόλις κ. Γιώτη Παπαχριστοφή, ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς ήταν στις προτεραιότητες του Υπουργείου του. Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη.

Θεωρώ απαράδεκτη και εγκληματική τη στάση των κυβερνώντων απέναντι στο Διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς και στα θέματα της υγείας και καλώ το αρμόδιο Υπουργείο στη λήψη διορθωτικών μέτρων, αμέσως.»