ΔΗΚΟ: “Παραίτηση δς της CYTA”

Από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ερευνητική διαδικασία με αντικείμενο διερεύνησης πεπραγμένων τους, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, οφείλουν να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Βότσης ανέφερε πως, αν και το κόμμα του δεν επιθυμεί να προκαταλάβει το αποτέλεσμα της σχετικής έρευνας, θεωρεί πως “η παραίτηση του ΔΣ της CYTA αποτελεί πράξη που επιβάλλει η νομική, η ηθική και η δεοντολογική τάξη των πραγμάτων”.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Βότσης είπε πως οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι κρίσιμες ως προς το μέλλον της ίδιας της Τράπεζας και πως η χθεσινή βελτιωμένη πρόταση του σχεδίου εθελούσιας εξόδου του προσωπικού αναμένεται να επενεργήσει θετικά στην προσπάθεια για αναδιάρθρωση της.

Υποδεικνύοντας, εξάλλου, ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Τράπεζας εμπίπτει και η αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ώστε να καταστούν εξυπηρετούμενα, επανέλαβε τις θέσεις του ΔΗΚΟ, που αφορούν μείωση των επιτοκίων, παράταση του χρόνου αποπληρωμής τους, μείωση της δόσης και περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή.

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ χαιρέτισε την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας για μεταρρύθμιση του συστήματος πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, που έχει ως κεντρικό στοιχείο τη διασφάλιση εγγυημένου ελάχιστου εισοδήματος, λέγοντας πως αυτή δίνει το στίγμα “μιας φιλολαϊκής πολιτικής που οι σημερινές συνθήκες καθιστούν απόλυτα αναγκαία ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.”

“Σταθερή θέση του ΔΗΚΟ, που αποτελεί επίσης γνώμονα της κυβερνητικής πολιτικής, είναι η δικαιότερη κατανομή των βαρών της οικονομικής κρίσης ανάλογα με τις δυνατότητες των πολιτών”, ανέφερε ο κ. Βότσης, προσθέτοντας ότι “η χρηματοδότηση των νέων αυτών μέτρων κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομικής στήριξης των ασθενέστερων και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, θα γίνει με την εκλογίκευση των διαφόρων αστόχευτων, μέχρι σήμερα, κοινωνικών παροχών και επιδομάτων, θέση που το ΔΗΚΟ προβάλλει ως αίτημα εδώ και τρία χρόνια”.