ΔΗΚΟ: Ο φορολογούμενος απαιτεί διαφάνεια και μηδενική διασπάθιση των δημοσίων πόρων

Ο φορολογούμενος απαιτεί διαφάνεια και μηδενική διασπάθιση των δημοσίων πόρων, ανέφερε σε δήλωσή του ο Γ.Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος ,Άθου Αντωνιάδη, σε σχέση με την ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή

Ο Γενικός Ελεγκτής του Κράτους παρέδωσε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ετήσια έκθεση του. Η ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και οι ειδικές εκθέσεις αποτελούνn ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο βελτίωσης της διαχείρισης των δημόσιων πόρων αφού μέσω διαχειριστικού ελέγχου καταγράφουν συμπεράσματα και ενημερώνουν τον Πρόεδρο και τους πολίτες για τον τρόπο με τον οποίο η εκτελεστική εξουσία διαχειρίστηκε τους δημόσιους πόρους.

Εκ πρώτης όψεως , η έκθεση αναδεικνύει και φέτος σημαντικό αριθμό περιπτώσεων όπου ενδεχομένως να έχει γίνει διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέσω προβληματικών διαδικασιών ή κακής διαχείρισης. Ο φορολογούμενος δικαιούται να γνωρίζει επακριβώς τον τρόπο με τον οποίο το κράτος ξόδεψε τα χρήματα του και απαιτεί διαφάνεια και μηδενική διασπάθιση των δημοσίων πόρων.

Η Γραμματεία του Δημοκρατικού Κόμματος, στην αμέσως επόμενη συνεδρία της, θα συστήσει ειδική επιτροπή, η οποία με την συμμετοχή τεχνοκρατών και των αρμόδιων οργάνων του κόμματος θα μελετήσει ενδελεχώς τα συμπεράσματα του Γενικού Ελεγκτή. Μέσω της ανάλυσης της έκθεση το Δημοκρατικό Κόμμα θα καταθέσει συγκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις και νομοσχέδια.