ΔΗΚΟ: Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε προστασία και φέρνει εκποιήσεις

Ακολουθεί ακοίνωση τύπου από τον αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΚΟ Άθω Ανωτνιάδη:

Άλλα δεσμευόταν πριν ένα χρόνο και άλλα κάνει σήμερα.  Παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα του ΔΗΚΟ ως προς τις κυβερνητικές προθέσεις.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα μελετήσει το νομοσχέδιο των εκποιήσεων, που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο και υπεύθυνα και ευθαρσώς θα τοποθετηθεί.

Οφείλουμε, ωστόσο, να καυτηριάσουμε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άλλα υποσχέθηκε στο λαό και άλλα φέρνει ενώπιον του.

Ο κ. Αναστασιάδης έδωσε χθες συγκεκριμένα στοιχεία όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, αλλά έμεινε στις δεσμεύσεις, στα ΘΑ και στις διακηρύξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πριν από έναν και πλέον χρόνο ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εξαγγείλει μέτρα για προστασία των μικροδανειζόμενων και της πρώτης κατοικίας. Ένα χρόνο μετά, μας φέρνει νομοσχέδιο για εκποιήσεις και πακέτο νέων ΘΑ για προστασία των μικροοφειλετών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, εγείρει εδώ και καιρό ερωτήματα ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης για προστασία του κόσμου, χωρίς, όμως, να λαμβάνει απαντήσεις.

Παραμένουν, μεταξύ άλλων, αναπάντητα τα ερωτήματα, εάν η κυβέρνηση:

– Προτίθεται να ασκήσει πιέσεις στην Κεντρική Τράπεζα για αλλαγή των οδηγιών των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ώστε να διευκολυνθούν οι αναδιαρθρώσεις.

– Προτίθεται να προχωρήσει σε θεσμοθέτηση του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών για την αναδιάρθρωση των δανείων.

– Προτίθεται να διεκδικήσει τον επαναπατρισμό των €3,5 δις, που διά του «κουρέματος», διέφυγαν από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.