ΔΗΚΟ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει αντιληφθεί το σφάλμα που διέπραξε

Αντί να του φταίνε τα κόμματα που προειδοποιούσαν, καλύτερα να αναγνωρίσει ότι φταίει η πολιτική του

Καλείται ο Πρόεδρος να απεγκλωβιστεί από το Κοινό Ανακοινωθέν

Το ΔΗΚΟ δεν θα διαδραματίσει ρόλο χειροκροτητή σε πολιτικές που οδηγούν σε ντόμινο αδιεξόδων

Είναι με λύπη μας που διαπιστώνουμε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει αντιληφθεί το σφάλμα που έχει διαπράξει: Προτού καν πάει στις διαπραγματεύσεις, παραχώρησε μέσω του Κοινού Ανακοινωθέντος (Συμφωνία Αναστασιάδη – Έρογλου) τη διπλή κυριαρχία, τη διπλή ιθαγένεια, το κατάλοιπο εξουσίας, την παρθενογένεση, την κατοχύρωση του «εγγράφου Ντάουνερ» και το μόνο που «πήρε» είναι οι προτάσεις Έρογλου για εθνικό ξεκαθάρισμα, η ένταση της τουρκικής προκλητικότητας και αδιαλλαξίας και οι διεθνείς προσπάθειες του ψευδοκράτους για αναβάθμιση και αναγνώριση.

Αντί λοιπόν να αναγνωρίσει τις δικές του ευθύνες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε μέσω ομιλιών του το Σαββατοκύριακο να επιτεθεί στα κόμματα που του ασκούν κριτική, επικαλούμενος τάχατες την ενότητα, την οποία, όπως φαίνεται, ο ίδιος την αντιλαμβάνεται ως σιωπή και στήριξη στην πολιτική του.

Είναι φανερό, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιμείται τον κ. Χριστόφια όχι μόνο σε σχέση με τις «γενναιόδωρες προσφορές» αλλά και σε σχέση με την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθούσε όταν του ασκούσαν κριτική.

Αντί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να επιτίθεται στα κόμματα που προειδοποιούσαν και δυστυχώς αποδείχθηκαν σωστά, καλύτερα να αναγνωρίσει ότι φταίει η πολιτική που ακολουθεί και να απεγκλωβιστεί από τη Συμφωνία της 11ης Φεβρουαρίου.

Η ενότητα δεν επιτυγχάνεται με τη λογική του «αποφασίζω και διατάζω» ούτε με τη συμπόρευση μόνο του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα υπαναχωρήσει από θέσεις αρχών, ούτε θα διαδραματίσει ρόλο χειροκροτητή σε μια πολιτική συνεχών παραχωρήσεων στην τουρκική πλευρά, που οδηγεί το Κυπριακό από το ένα αδιέξοδο στο άλλο.