ΔΗΚΟ: Ο Νίκος Αναστασιάδης απροκάλυπτα κοροϊδεύει το λαό και το Εθνικό Συμβούλιο

Σε γραπτή ανακοίνωση του το Δημοκρατικό κόμμα, αναφορικά με τη γραπτή δήλωση του για τη διαρροή εγγράφων αναφέρει ότι ο  Νίκος Αναστασιάδης απροκάλυπτα κοροϊδεύει πρώτιστα το λαό, αλλά και το Εθνικό Συμβούλιο:

Ο κ. Αναστασιάδης ψεύδεται.

Ο κ. Αναστασιάδης απροκάλυπτα κοροϊδεύει πρώτιστα το λαό, αλλά και το Εθνικό Συμβούλιο.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ ενημέρωσε το λαό για:
• Τις προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς ημερομηνίας 5/7/2017 και 6/7/2017 που άπτονται τόσων και των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού όσων και των θεμάτων ασφάλειας, εγγυήσεων και στρατευμάτων κατοχής.

• Τα αποσπάσματα πρακτικών της 6ης προς την 7η Ιουλίου 2017, τα οποία έχουν αποσταλεί προς τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αξιωματούχους της Ε.Ε, Ευρωπαίους ηγέτες και πλειάδα άλλων ηγετών, είτε της Ισλαμικής Διάσκεψης είτε άλλων χωρών.

• Τις προτάσεις της Τουρκίας ημερομηνίας 3/7/2017 που άπτονται της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού. • Τα αποσπάσματα συνομιλίας του με αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ παρέδωσε τα έγγραφα που είναι σχετικά με τα πιο πάνω θέματα, στο Εθνικό Συμβούλιο.

Ο κ. Αναστασιάδης κρατεί το λαό στο σκοτάδι και το Εθνικό Συμβούλιο χωρίς ουσιαστική ενημέρωση. Και αυτή είναι η αλήθεια.

Για τους δικούς του λόγους επέλεξε να ενημερώσει αυτούς που επικροτούν τις υποχωρήσεις του. Θα πρέπει ο κ. Αναστασιάδης να μας πει ποιοι είναι αυτοί οι «επίλεκτοι», που πρέπει να γνωρίζουν, ενώ δεν υπάρχει η ανάγκη – κατά τον κ. Αναστασιάδη – να γνωρίζει ο λαός.

Και συν τοις άλλοις, εκθέτει την Κύπρο διεθνώς, καθώς αποκαλύπτει σε άγνωστους, αποσπάσματα συνομιλίας του με αξιωματούχο του ΟΗΕ.

Ο κ. Αναστασιάδης είναι επικίνδυνος για το λαό και για τον τόπο.

Η ανάγκη για αλλαγή είναι αδήριτη.