ΔΗΚΟ: Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά και φέτος το θρυλικό εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ

Ανακοίνωση με αφορμή την επέτειο της 1ης Απριλίου

Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά και φέτος το θρυλικό εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ και τη θυσία των ηρώων του για αποτίναξη του βρετανικού ζυγού.

60 χρόνια μετά την έναρξη αυτού του ένδοξου Αγώνα, που αγκαλιάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και χαρακτηρίστηκε από το ήθος, την αυταπάρνηση και τον αγνό πατριωτισμό του κυπριακού ελληνισμού, η κοινωνία μας τιμά αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της, ευρισκόμενη δυστυχώς στη σκιά πρωτοφανών φαινομένων διαπλοκής, διαφθοράς και σύγκρουσης συμφερόντων που πλήττουν το κύρος και την υπόσταση θεσμών και προσώπων.

60 χρόνια μετά την έναρξη αυτού του ένδοξου Αγώνα, που οδήγησε στη δημιουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η πατρίδα μας παραμένει ημικατεχόμενη από την Τουρκία και το κράτος μας αγωνίζεται να αναγεννήσει την οικονομία του αλλά και να επανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία του στα μάτια των πολιτών.

60 χρόνια μετά την έναρξη αυτού του ένδοξου Αγώνα, ένας νέος αγώνας είναι απαραίτητος παράλληλα με τη μάχη για απελευθέρωση της πατρίδας μας από την τουρκική κατοχή:

Είναι ο αγώνας εναντίον της διαπλοκής, εναντίον της διαφθοράς και εναντίον της αναξιοκρατίας.

Ένας αγώνας που λαός και ηγεσία οφείλουμε να δώσουμε ενωμένοι με την αυταπάρνηση, το ήθος και τον πατριωτισμό του 1955-59.