ΔΗΚΟ: Ο Γ. Εισαγγελέας οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην δημοσιοποίηση του πορίσματος

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΔΗΚΟ στη Κερύνεια, Γιώργου Σολωμού, για το ενδιάμεσο πόρισμα Νικολάτου και το ασυμβίβαστο του Γενικού Εισαγγελέα

 Το ασυμβίβαστο του Γενικού Εισαγγελέα, σε σχέση με τις διαπιστώσεις που περιλαμβάνονται στο ενδιάμεσο πόρισμα της Επιτροπής Νικολάτου, είναι εξόφθαλμο.

Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να εκτιμήσει  σωστά τα πράγματα και να προχωρήσει στις κινήσεις που είναι απαραίτητες για να προασπίσει  το κύρος του θεσμού που υπηρετεί.

Οφείλει άμεσα ο Γενικός Εισαγγελέας να προχωρήσει στην δημοσιοποίηση του ενδιάμεσου πορίσματος της Επιτροπής Νικολάτου, όπως επιβάλλει και η σχετική νομοθεσία, καθώς δεν νομιμοποιείται ο ίδιος να το αξιολογήσει και δεν δικαιούται να αποφασίσει κατά πόσο πρέπει να δημοσιοποιηθεί ή όχι.

Οφείλει επίσης να δώσει την εντολή για την εξέταση και προώθηση των πιθανών διοικητικών, πειθαρχικών και άλλων ποινικών διώξεων που προκύπτουν από το πόρισμα με βάση σε άλλους εισαγγελείς της Νομικής Υπηρεσίας, καθώς δεν γίνεται να αποφασίζει ο ίδιος το κατά πόσο θα διώξει τον εαυτό του.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα να ανταποκριθεί άμεσα, για να μην αναγκαστεί η Βουλή να προχωρήσει σε ψήφιση σχετικής απόφασης την Πέμπτη.

Αν δεν το πράξει, θα είναι υπεύθυνος για ένα ακόμα διεθνές ρεζίλεμα της χώρας μας με τον εξευτελισμό ενός ακόμα θεσμού.