ΔΗΚΟ: Ορκιζόμαστε στους ηρωικούς νεκρούς, ότι δεν θα ξεχάσουμε την προδοσία

Ορκιζόμαστε στους τάφους των ηρωικών νεκρών της αντίστασης, ότι δεν θα ξεχάσουμε την προδοσία, αναφέρει η διακήρυξη του ΔΗΚΟ, για την επέτειο του πραξικοπήματος.

Με θλίψη και οργή, ανακαλούμε στη μνήμη μας εκείνη την τραγική ημέρα, της 15ης Ιουλίου του 1974, όταν η χούντα των Αθηνών, με συνεργάτη της την ΕΟΚΑ Β΄, υλοποίησε το – από καιρό οργανωμένο – πραξικόπημα κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Το προδοτικό πραξικόπημα άφησε την Κύπρο ανοχύρωτη και άνοιξε τις πόρτες στην Τουρκία. Θλιβερό αποτέλεσμα της προδοσίας, ήταν η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, η σημερινή τραγική κατάσταση της πατρίδας μας, η κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον τουρκικό στρατό και οι συνέπειες της κατοχής, που για σαράντα τέσσερα χρόνια υφίστανται οι Ελληνοκύπριοι.

Πρώτιστο καθήκον μας, είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς της αντίστασης, αυτούς που υπερασπίστηκαν τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα, να ορκιστούμε στους τάφους τους ότι δεν θα ξεχάσουμε την προδοσία και δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για δικαίωση της Κύπρου και του λαού της.

Το Δημοκρατικό Κόμμα διακηρύσσει και διαβεβαιώνει, ότι δεν θα αποκλίνει από τον απαράβατο στόχο, για εξεύρεση λύσης του κυπριακού, που να ανατρέπει τα δεδομένα της κατοχής, να απελευθερώνει τα κατεχόμενα εδάφη μας, να είναι βιώσιμη, λειτουργική, διαρκής και δημοκρατική, να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.