ΔΗΚΟ: Οργή και αγανάκτηση για την ανήθικη επίθεση στον Τ. Παπαδόπουλο

Δήλωση του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου

Ο λαός μας γνωρίζει ποιος ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος

Έχει μνήμη, κρίση και αξιοπρέπεια.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση του για την ανήθικη και συκοφαντική επίθεση στον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Επίθεση που βασίζεται σε ψέματα, σε ανακρίβειες, σε λασπολογίες και σε κακοήθη κουτσομπολιά.

Κατανοούμε ότι κάποιοι δεν του συγχώρησαν ποτέ το περήφανο ΟΧΙ στη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 2004.

Κατανοούμε ότι κάποιοι δεν του συγχώρησαν ποτέ ότι, με τη στήριξη της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας, απέτρεψε την επιβολή ενός καταστροφικού σχεδίου που θα καθιστούσε την Κύπρο προτεκτοράτο της Τουρκίας.

Κατανοούμε ότι κάποιοι, και τότε και σήμερα, δεν θέλουν φωνές, όπως αυτή του του Τάσσου Παπαδόπουλου και Δημοκρατικού Κόμματος, που αντιστέκονται στα σχέδια τους.

Αυτά όμως τα μικρόψυχα, ΔΕΝ δικαιολογούν την ατεκμηρίωτη επίθεση σε έναν πολιτικό που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπηρεσία της Κύπρου και του λαού της.

Σε έναν πολιτικό που απέδειξε ότι λειτουργούσε και ενεργούσε με μόνο στόχο το καλό και το όφελος του τόπου και του λαού μας.

Σε έναν άνθρωπο, που όπως όλοι γνωρίζουν, δεν είπε μόνο το μεγάλο ΟΧΙ το 2004 αλλά έλεγε καθημερινά ΟΧΙ στη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Σε ένα πολιτικό που δεν ζει πια και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Κουτσομπολιά και ψέματα, ανώνυμες πηγές και ανακρίβειες, ύβρεις και λασπολογίες δεν μπορούν να πλήξουν το ήθος, την εντιμότητα, τη διαδρομή, την προσφορά και την υστεροφημία του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Πλήττουν όμως βάναυσα την ποιότητα της δημοκρατικής μας ζωής.

Καλώ τον Δημοκρατικό Συναγερμό να ξεκαθαρίσει αν υιοθετεί τα αίσχη και τις αθλιότητες που εκστομίζει ο Δήμαρχος του ΔΗΣΥ στην Πάφου για τον Τάσσο Παπαδόπουλου.

Εμείς και επιτρέψτε μου, εγώ προσωπικά, δεν θα επέτρεπα ποτέ και δεν θα ανεχόμουνα ποτέ, οποιοδήποτε στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος να μιλούσε με αυτό τον ανήθικο τρόπο για τον Γλαύκο Κληρίδη, πόσο μάλλον, στη βάση «ανώνυμων πληροφοριών» και κουτσομπολιών.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δηλώνει κατηγορηματικά ότι καμία συκοφαντική επίθεση, απ’ όσους επιχειρούν να επαναφέρουν και να επιβάλουν ένα νέο Σχέδιο Ανάν, δεν πρόκειται να μας εμποδίσει να διεκδικήσουμε τη σωστή λύση που θέλουμε.

Ο λαός μας γνωρίζει ποιος ήταν ο Τάσσος Παπαδόπουλος

Έχει μνήμη, κρίση και αξιοπρέπεια.

και απαντά στους συκοφάντες με την απόλυτη περιφρόνησή του.