ΔΗΚΟ: Μ.Κυπριανού και Γ.Ιωάννου υποψήφιοι αν. προέδροι

Μέχρι στιγμής οι Μάρκος Κυπριανού και Γιαννάκης Ιωάννου, υπέβαλαν υποψηφιότητες για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ.

Σε δηλώσεις μετά την υποβολή υποψηφιότητας στον Γενικό Οργανωτικό Γραμματέα Φύτο Κωνσταντίνου, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η υποψηφιότητα του δεν γίνεται για σκοπούς προσωπικής ανέλιξης, ούτε σαν εφαλτήριο για κάτι πάρα πέρα.

«Είναι για μένα ευκαιρία να δουλέψω και να βοηθήσω την ενίσχυση του κόμματος μας σε μια δύσκολη περίοδο και για το ίδιο και για την Κύπρο. Έχω μεγαλώσει σε αυτό το κόμμα. Ο κόσμος του ΔΗΚΟ με ξέρει και η υποψηφιότητα μου είναι μια ερώτηση προς τους ΔΗΚΟϊκούς τι ρόλο θέλουν να έχω στο ΔΗΚΟ. Είμαι έτοιμος να δουλέψω σκληρά, αρκεί να μου δώσουν την έγκριση τους και αυτή είναι ερώτηση που υποβάλλω στον κόσμο του Δημοκρατικού Κόμματος», πρόσθεσε.

Ο κ. Ιωάννου, στις δικές του δηλώσεις, είπε ότι «με απόλυτη συναίσθηση της συγκεκριμένης πολιτικής πράξης κατέρχομαι στις ενδοκομματικές εκλογές του ΔΗΚΟ για να διεκδικήσω τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του κόμματος».

«Βασικός γνώμονας και στόχος είναι να προωθήσω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου συγκεκριμένες ιδέες που κατά την άποψη μου εξέλειπαν από τις προγραμματικές θέσεις του παρελθόντος, αλλά και από τις εξαγγελίες του παρόντος. Κατά συνέπεια θεωρώ ότι η δική μου υποψηφιότητα θα προσθέσει και σε καμία περίπτωση δεν θα αφαιρέσει από το κόμμα στο οποίο ανήκω από το 1976. Με σεβασμό προς τους αντιπάλους αλλά και με διεκδικητικότητα προκειμένου να επιτελέσω συγκεκριμένο έργο αντιπροσώπευσης, δηλαδή, του εκλογικού σώματος στις επικείμενες ενδοκομματικές εκλογές», κατέληξε.