ΔΗΚΟ: Μάχες χαρακωμάτων εν όψει συνεδρίου

Σε μια νέα άγρια περίοδο εισέρχεται πλέον το ΔΗΚΟ μετά την εκλογή νέου Προέδρου και εν όψει του συνεδρίου του κόμματος τον ερχόμενο Μάρτιο. Δυο είναι οι διεκδικητές της προεδρίας του ΔΗΚΟ και η μάχη χαρακωμάτων για την εκλογή τους, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Την προεδρία διεκδικούν ο σημερινός Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και o τέως αντιπρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος. Ο πρώτος στήριξε την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος και εξελέγη Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά έχασε ψηφοφόρους που γύρισαν την πλάτη στην συγκεκριμένη επιλογή. Ο δεύτερος δια της …σιωπής πριμοδότησε αρχικά την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα και στη συνέχεια κατά το δεύτερο εκλογικό γύρο την υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά!

Το θερμόμετρο της έντασης στο εσωτερικό του κόμματος, ανεβαίνει συνεχώς όσο πλησιάζει το συνέδριο. Χαρακτηριστικά του κλίματος που επικρατεί είναι τα όσα έλαβαν χώρα με την περίπτωση του Φύτου Κωνσταντίνου κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΔΗΚΟ. Για το συγκεκριμένο στέλεχος επιχειρήθηκε η υπουργοποίηση του, πλην όμως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο τη θέση του Φύτου Κωνσταντίνου στη Βουλή θα έπαιρνε ο επιλαχών Γιώργος Κολοκασίδης. Το αποτέλεσμα ήταν η υπουργοποίηση του Φύτου Κωνσταντίνου να «παγώσει» για να μην καθίσει στα κοινοβουλευτικά έδρανα ο Γ. Κολοκασίδης.

Τον τελικό λόγο για τα τεκταινόμενα στο ΔΗΚΟ θα έχουν οι ψηφοφόροι του κόμματος στο συνέδριο που έρχεται.