ΔΗΚΟ Κερύνειας: Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνούμε, αγωνιζόμαστε για επιστροφή

ΔΗΚΟ Κερύνειας: Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνούμε, αγωνιζόμαστε για επιστροφή

Η Επαρχιακή Επιτροπή του ΔΗΚΟ Κερύνειας με αφορμή τις μαύρες Επετείους του Πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής, που επέφερε την καταστροφή, την κατοχή και την προσφυγοποίηση, μας ανακοινώνει τα ακόλουθα.

1. Οι Κερυνειώτες, πρόσφυγες από τον Ιούλη και Αύγουστο του 1974, θυμούνται τις κακουχίες, τους θανάτους τις δολοφονίες αμάχων, την αιχμαλωσία χιλιάδων ατόμων, την προσφυγοποίηση, τους βιασμούς την απώλεια των οικιών και των περιουσιών τους. Δεν συγχωρούν τους υπαίτιους του Πραξικοπήματος , ούτε τους εισβολείς ανέχονται με σιωπή.

2. Για 44 τόσα χρόνια αγωνίζονται για να δικαιωθούν και να επιστρέψουν στα χωριά τους και στην πόλη της Κερύνειας. Να ανασυγκροτήσουν τις περιοχές τους, να συντηρήσουν τις λεηλατημένες εκκλησιές και τα υπόλοιπα πολιτιστικά τους μνημεία και να οργανώσουν την ζωή τους, όπως ήταν εκεί για 3500 χρόνια.

3. Δεν συμφωνούν με τις πρόσφατες ή και παλαιότερες επώδυνες παραχωρήσεις προς όφελος της Τουρκίας και των Τ/Κ, που μόνο καταστροφή όλου του Ελληνισμού της Κύπρου θα επιφέρουν.

4. Μια νέα αρχή απαιτείται, με σταθερότητα και εμμονή σε αξίες , όπως της δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ιστορικών και πολιτιστικών καταβολών των Ε/Κ προσφύγων των κατεχόμενων περιοχών μας.

5. Η Επαρχιακή Επιτροπή εύχεται, αιωνία ας είναι η μνήμη των πεσόντων και θυμάτων της εισβολής και είθε να διακριβωθεί σύντομα η τύχη όλων των αγνοουμένων μας.

Τιμή και δόξα στους ήρωες και πεσόντες της Κύπρου.