ΔΗΚΟ: Η τουρκική πλευρά μεθοδεύει τη διχοτόμηση και κάποιοι κάνουν τα «στραβά μάτια»

Η τουρκική πλευρά μεθοδεύει τη διχοτόμηση και κάποιοι κάνουν τα «στραβά μάτια», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση, το ΔΗΚΟ

«Την ώρα που η Τουρκία παρανομεί, προκαλεί και μεθοδεύει τη διχοτόμηση και νέα τετελεσμένα στην Κύπρο, ο  ΟΗΕ συνεχίζει να τηρεί απολύτως ίσες αποστάσεις σε θέματα τόσο της ουσίας όσο και της διαδικασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο διολίσθησης, εντάσσεται και η νέα υποχώρηση του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην απαίτηση Τατάρ να τον συναντήσει στις Βρυξέλλες.

Αυτό είναι απαράδεκτο και εξίσου απαράδεκτη είναι η σιωπή της δικής μας πλευράς η οποία όφειλε να αντιδράσει και να διαμαρτυρηθεί αλλά δεν το έχει πράξει.

Η αποτυχημένη πολιτική των υποχωρήσεων και η ανοχή στην τήρηση ίσων αποστάσεων μεταξύ θύτη και θύματος, πλήττει την αξιοπιστία των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού μέσα στα πλαίσια των ψηφισμάτων των Η.Ε. και αφήνουν ανοιχτό πεδίο δράσης στην τουρκική πλευρά να προωθεί λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδία δύο κρατών.

Επαναλαμβάνουμε ότι ο τετραγωνισμός του κύκλου μεταξύ της ΔΔΟ και της λύσης δύο κρατών θα ήταν καταστροφή για την Κύπρο.

Προκειμένου να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, να είναι δηλαδή η Τουρκία αφέντης την στο βορρά και ισότιμος συνέταιρος στο νότο μιας συνομοσπονδίας, οφείλουμε να αντιδράσουμε άμεσα και προτού πάμε σε μια νέα Διάσκεψη να διασφαλίσουμε την επαναβεβαίωση της βάσης συζήτησης στα πλαίσια των ψηφισμάτων των Η.Ε.»