ΔΗΚΟ: Η συνεχιζόμενη διολίσθηση του κυπριακού, λόγω των υποχωρήσεων Αναστασιάδη, πρέπει να ανακοπεί

Σε γραπτή ανακοίνωση του το Δημοκρατικό κόμμα, σχετικά με τη συνέντευξη του Προέδρου Αναστασιάδη και αναφέρει:

“Η ομολογία του κ. Αναστασιάδη στην εφημερίδα Πολίτης, ότι «έστω και προφορικά να τα έλεγε ο Μεβλούτ, θα είχαμε συμφωνία», αποτελεί επιβεβαίωση του κάκιστου και επικίνδυνου τρόπου, με τον οποίο ο Νίκος Αναστασιάδης διαπραγματεύεται το κυπριακό.

Σημειώνουμε, γιατί ο λαός πρέπει να γνωρίζει, ότι αυτό που ο κ. Αναστασιάδης χαρακτηρίζει ως «συμφωνία» και για την οποία θα αποδεχόταν ως διασφάλιση τα λόγια και μόνο του Τσαβούσογλου, περιλαμβάνει τα εξής:

• Την αποδοχή της εκ περιτροπής προεδρίας

• Την παραχώρηση του πρώτου λόγου στους παράνομους χρήστες των περιουσιών των προσφύγων, σε μελλοντική υπό τ/κ διοίκηση περιοχή.

• Την αποδοχή Βέτο για τους Τουρκοκύπριους μέσω της διάταξης για απαραίτητη θετική τουρκοκυπριακή ψήφο για όλες τις αποφάσεις.

• Την παραχώρηση  στα 80 εκατομμύρια Τούρκων πολιτών ελεύθερης έλευσης και διαμονής, αρκεί να δηλώνουν εργάτες, τουρίστες ή φοιτητές

.•Την ύπαρξη Τούρκων αστυνομικών στην πολυεθνική δύναμη, που θα παραμείνει  στο διηνεκές στην Κύπρο.

• Την αποδοχή παραμονής απροσδιόριστου αριθμού τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα ακόμα και μετά την έναρξη εφαρμογής της Συμφωνίας και ενώ θα έχουν αποκτήσει δικαιώματα βέτο οι Τουρκοκύπριοι.

Σημειώνουμε επίσης, ότι ο κ. Αναστασιάδης, με την εμμονή του στην υποχωρητική του πολιτική, επέτρεψε την ένταξη όλων των πιο πάνω απαράδεκτων υποχωρήσεων του, στο πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ, εγκλωβίζοντας την Ε/κ πλευρά, σε ένα επικίνδυνο κείμενο.

Αυτή η συνεχιζόμενη διολίσθηση πρέπει να σταματήσει.

Αυτός ο τραγικός κατήφορος θα ανακοπεί, μόνο με την εφαρμογή της νέας στρατηγικής που προτείνουν ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις της αλλαγής”.