ΔΗΚΟ: Η πολιτική ευθύνη είναι εκεί και πρέπει να αναληφθεί με την παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης

Η πολιτική ευθύνη είναι εκεί και πρέπει να αναληφθεί με την παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης, ανέφερε σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρίστος Ορφανίσης μετά τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

(Υπόθεση ParodyAccount Υπουργού Δικαιοσύνης) 

Σήμερα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητήσαμε εξηγήσεις για τις ενέργειες της Υπουργού Δικαιοσύνης σε σχέση με λογαριασμό παρωδίας (parody account) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα γεγονότα της υπόθεσης που άρχισαν με την καταγγελία της Υπουργού και συνεχίστηκαν με τη λανθασμένη – με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου – αστυνομική επιδρομή της Αστυνομίας και τις ατεκμηρίωτες δικαιολογίες που ακούμε έκτοτε από την Υπουργό Δικαιοσύνης φανερώνουν:

  1. Κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενός απλού πολίτη.
  2. Στοχοποίηση ενός ανθρώπου και εκφοβισμό όσων ασκούν κριτική, ακόμα και αυτών που κάνουν σάτιρα.
  3. Έλλειμμα δημοκρατικής κουλτούρας και νοοτροπίας από πλευράς κυβέρνησης.
  4. Κατάχρηση εξουσίας από πλευράς Υπουργού.
  5. Προνομιακή μεταχείριση καταγγελίας από πλευράς Αστυνομίας, κατά παράβαση του Συντάγματος, του Νόμου αλλά και της αστυνομικής πρακτικής.

Όλοι δεχόμαστε κριτική με διάθεση σάτιρας αλλά δεν οδηγούμε τους πολίτες στα δικαστήρια.

(Υπέρμετρη αστυνομική βία εναντίον διαδηλωτών)

Σε ότι αφορά την υπέρμετρη και δυσανάλογη αστυνομική βία που ασκήθηκε εναντίον πολιτών που διαδήλωναν κατά της διαφθοράς, υπάρχουν μαρτυρίες πολιτών, φωτογραφίες και βίντεο που επιβεβαιώνουν το τι συνέβη. Η έρευνα της αστυνομίας μπορεί και πρέπει να ολοκληρωθεί σε 24 ώρες.

Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες μιας επικίνδυνης εκτροπής από τη δημοκρατία και μιας συμπεριφοράς αυταρχικού καθεστώτος.

Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την υγειονομική κρίση ως πρόφαση για να αποσιωπεί την αρνητική κριτική που δέχεται.

Η πολιτική ευθύνη είναι εκεί και πρέπει να αναληφθεί με την παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης.