ΔΗΚΟ: Η κυπριακή κοινωνία βιώνει την πρωτόγνωρη κρίση στη δημόσια εκπαίδευση

Η κυπριακή κοινωνία βιώνει την πρωτόγνωρη κρίση στη δημόσια εκπαίδευση, με θλίψη και αγωνία για το μέλλον του δημόσιου σχολείου, τόνισε μεταξύ άλλων ο νέος εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς*

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η κυπριακή κοινωνία βιώνει την πρωτόγνωρη κρίση στη δημόσια εκπαίδευση, με θλίψη και αγωνία για το μέλλον του δημόσιου σχολείου.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να συμμερίζεται αυτή την αγωνία και συνεχίζει να αποδεικνύει ότι δεν επιδιώκει την εξεύρεση λύσης και τη διάρρηξη του αδιέξοδου.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, έχοντας ως βασική αρχή της πολιτικής του την προστασία και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση διαπραγμάτευσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ετσιθελική της συμπεριφορά και να παρακαθίσει σε νέο κύκλο διαλόγου με τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίες, ως ένδειξη καλής θέλησης, να ανακαλέσουν την απόφαση για λήψη απεργιακών μέτρων.

Η δημόσια εκπαίδευση δεν αντέχει άλλη απεργία.

*Σε ανακοίνωση του το ΔΗΚΟ, ανακοίνωσε ότι  μετά από εισήγηση του Προέδρου του κόμματος και απόφαση της Γραμματείας (με βάση το Άρθρο 41 του Καταστατικού), Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος αναλαμβάνει από σήμερα ο βουλευτής, Παύλος Μυλωνάς.

Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κόμματος και Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου συνεχίζει ο Γιώργος Γεωργίου.