ΔΗΚΟ: Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, υπεύθυνη για αδιαφανείς πρακτικές και δυσφήμιση της Κύπρου

Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, υπεύθυνη για αδιαφανείς πρακτικές και δυσφήμιση της Κύπρου, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η τεκμηρίωση από τον Γενικό Ελεγκτή στην Ειδική Έκθεση του, για τη «Διαδικασία κατ’ εξαίρεση Πολιτογράφησης Αλλοδαπών Επενδυτών (αρ. ΥΠΕΣ/01/2020), ότι δεν θα έπρεπε να είχε εγκριθεί η αίτηση της οικογένειας των Σαουδαράβων και οι αναφορές σε ελλιπή κριτήρια, αυθαίρετες χαλαρώσεις, απώλεια κρατικών εσόδων και άγνωστες διαδρομές χρημάτων, αποδεικνύουν ότι:

– Η κυβέρνηση, με κάκιστους και αδιαφανείς χειρισμούς, έχει μετατρέψει ένα πυλώνα ενίσχυσης της κυπριακής οικονομίας, σε εργαλείο δυσφήμησης της Κύπρου κι εκκολαπτήριο κακών πρακτικών που εκθέτουν το κράτος και τους πολίτες της.

– Η απουσία ξεκάθαρων κανονισμών, η «χαλάρωση» κριτηρίων που διαπιστώνει ο Γ.Ε. και πιθανή μη εφαρμογής νομοθεσιών, αφήνουν στο «σκοτάδι» πολλές σημαντικές πτυχές, που ακόμη και για την Ελεγκτική Υπηρεσία, παραμένουν άγνωστες.

– Είναι ακόμη πιο επιτακτική, η ανάγκη κατάθεσης, έγκρισης και εισαγωγής ξεκάθαρων κανονισμών, που θα περιλαμβάνουν με διαφάνεια τα αντικειμενικά κριτήρια στη βάση των οποίων θα γίνονται αυτές οι πολιτογραφήσεις.

Η κυβέρνηση έχει ήδη καθυστερήσει να προχωρήσει με αυτούς του Κανονισμούς, τους οποίους το Δημοκρατικό Κόμμα ανέμενε πριν από το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Αυτοί οι κανονισμοί πρέπει να εγκριθούν το συντομότερο δυνατό, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, για να εξαφανιστούν επιτέλους οι ζημιογόνες σκιές της διαφθοράς και της διαπλοκής που έχει απλωθεί πάνω από την κυπριακή πολιτεία, που αμαυρώνει το καλό όνομα της Κύπρου στο εξωτερικό και που προκαλεί τεράστια ζητήματα σε ότι αφορά την αξιοπιστία της Κυπριακής οικονομίας και των δομών του κράτους».

Κάθε μέρα που περνά, χωρίς την έγκριση των κανονισμών επιτείνει τη δυσφήμιση της Κύπρου με αποκλειστικά υπεύθυνη, για αυτό, την κυβέρνηση.