ΔΗΚΟ: “Η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει σε άλλους τις ευθύνες της”

Για προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών κατηγορεί την κυβέρνηση ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου υποστηρίζοντας πως αντί να επισπεύσει τις προσπάθειες για οριστικοποίηση της δανειακής σύμβασης επιχειρεί “με αποσπασματικές δηλώσεις και επικοινωνιακές μεθοδεύσεις να μεταθέσει σε άλλους τις ευθύνες για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η οικονομία”.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας  στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Φωτίου υποστηρίζει πως εάν η Κύπρος θέλει να αποφύγει ένα δεύτερο μνημόνιο οφείλει να δώσει έμφαση στη βιωσιμότητα ή όχι του δημόσιου χρέους, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για ασήκωτες ευθύνες της κυβέρνησης.

Ο κ. Φωτίου συνεχίζοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση σημείωσε ότι την κύρια ευθύνη για τη διαπραγμάτευση για τον προσδιορισμό του ύψους του δημόσιου χρέους, καθώς και του απαιτούμενου ποσού για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών την φέρουν η Κυβέρνηση και η διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας, τους οποίους κάλεσε να σταθούν “με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος ενώπιον της κρίσιμης και επικίνδυνης κατάστασης της κυπριακής οικονομίας και όχι να καταφεύγουν είτε σε προχειρότητες είτε  σε ανέξοδες και μεγαλόστομες υποσχέσεις και εξαγγελίες”.