ΔΗΚΟ: Η Κυβέρνηση εκτοξεύει το δημόσιο χρέος αλλά αφήνει την οικονομία χωρίς επαρκή στήριξη

Σε δήλωσή του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ, στη Κερύνεια, Γιώργος Σολωμού, αναφέρει ότι η  κυβέρνηση δανείζεται, εκτοξεύει το δημόσιο χρέος ΑΛΛΑ αφήνει την πραγματική οικονομία ΧΩΡΙΣ επαρκή στήριξη.

Ενώ η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ έχει εκτοξεύσει το δημόσιο χρέος της Κ.Δ. στο ιστορικά ψηλό των 26 δις, εντούτοις έχει αφήσει την πραγματική οικονομία χωρίς επαρκή στήριξη.

Είναι πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση ενώ προχωρεί σε μεγάλους δανεισμούς, δεν τους αξιοποιεί για να στηρίξει αποτελεσματικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αυτοεργοδοτουμένους, τους εργαζομένους και τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

Οι αυτοσχεδιασμοί της κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ εντείνουν την ανασφάλεια και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας, χωρίς να παρέχουν ουσιαστική στήριξη στην οικονομία.

Αντίθετα οι προτάσεις που έχει υποβάλει το Δημοκρατικό Κόμμα, στηρίζουν πραγματικά την κοινωνία και την οικονομία,  αποκαθιστούν τη μεσαία τάξη, ενισχύουν τους εργαζομένους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανακουφίζουν τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Προτάσεις όπως:

– η αναδρομική επιδότηση ενοικίου και λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

– η μείωση φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

– η επέκταση του ανεργιακού επιδόματος μέχρι 12 μήνες

– η μείωση του ΦΠΑ από το 19% στο 9% στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

Μια σοβαρή κυβέρνηση θα υιοθετούσε τις προτάσεις μας και θα έβαζε την προκοπή του τόπου πάνω από τους προεκλογικούς της εγωισμούς και τα κομματικά συμφέροντα.

Μια σοβαρή κυβέρνηση, θα αξιοποιούσε σωστά, ορθολογιστικά, στοχευμένα και επαρκώς τα ποσά που δανείστηκε προς όφελος της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας ευρύτερα.