ΔΗΚΟ: Η κυβέρνηση είτε αγνοεί την κρισιμότητα των στιγμών, είτε παραπλανεί τους πολίτες

«Η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ είτε αγνοεί την κρισιμότητα των στιγμών, είτε παραπλανεί τους πολίτες», τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ αναφορικά με τα συμπεράσματα του ΕΕ  για τη τουρκία.

Είναι με ιδιαίτερη έκπληξη που με μία πρώτη ανάγνωση των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διαπιστώνουμε ότι η πανηγυρική δήλωση του κ. Αναστασιάδη για δήθεν δικλείδες ασφαλείας που δήθεν πέτυχε έναντι της Τουρκίας, πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.

Ο κύριος Αναστασιάδης έλεγε στους πολίτες ότι με παρέμβαση του «πέτυχε» τη συμπερίληψη όρου ως προς τη χρηματοδότησης της Τουρκίας.

Ωστόσο:

– Η Τουρκία είναι υπό ένταξη χώρα και συνεπώς η σχετική παράγραφος 122 που αφορά τις τρίτες χώρες, δεν εφαρμόζεται για αυτήν.
– Η παράγραφος που αφορά τις υπό ένταξη χώρες και συνεπώς την Τουρκία, είναι η υπ’ αριθμόν 125, όπου σε ότι αφορά το κονδύλι της προενταξιακής βοήθειας, ουδείς όρος περιλαμβάνεται. Γιατί ο κύριος Αναστασιάδης δεν διεκδίκησε τη συμπερίληψη όρου στην κατανομή αυτής της βοήθειας;

Άρα η κυβέρνηση φαίνεται να απέτυχε να επηρεάσει με τις εκταμιεύσεις προς την Τουρκία.

Είναι πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ είτε αγνοεί την κρισιμότητα των στιγμών, είτε παραπλανεί τους πολίτες.